Tore nimi - Tillamook! Meie kohalik piimatoodang. Teada-tuntud kogu Põhja-Ameerikas. Tillamooki väikelinn ise on meist ca 3 autosõidutunni kaugusel, ookeani kaldal. Käinud-näinud veel ei ole, aga plaanis.
Tillamook-indiaanlaste järeltulijaid elab Oregonis tänase päevani, hõim ise on välja surnud. Viimane tillamooki keele kõneleja lahkus siitilmast läinud sajandi seitsmekümnendate aastate alguses. Juustust-võist polnud tillamookidel sajandeid tagasi arvatavasti sooja ega külma, küll aga lõhekalast, kes ookeanist jõgedesse  kudema tuli. Tillamooki kutsutakse praegugi 'viie jõe koduks', nii et kala jagus. Muide, tillamoogid uskusid, et esivanemate vaimud võtavad kala kuju. Iseendastmõista tuleb rändavad vaimud kiiremas korras tagasi saata sinna, kust nad tulnud. Nii oli kõhutäide ja spirituaalsus kenasti ühendatud.
Nojah, ja siis on veel see tundlik teema, et kumba sõna kasutada - indiaanlased või põlisameeriklased. Poliitiline korrektsus, teate küll. Mina ütlen indiaanlased, koos suurima lugupidamisega. Õnneks pole ma ainuke, kes sedasi teeb. Siin teemale vastav artikkel.
------------
Tillamook cheese - yumm! Local. Just three hours drive. Shall visit this coming summer, most likely.
Tillamook Tribe cared more about salmon than cheese tough: Spirit of Tillamook People 
Oh yes, and then there's that delicate question - Indians or Native Americans? I'm using the first one with utmost respect. According this article, it's OK. 
25/05/2014