Esimesed külalised võtsime vastu oma uues kodus, paar õhtut tagasi. Landlady Camille ja ta elukaaslane Frank, meievanune vahva paar. Hambatohtrid mõlemad. Aga mitte hammastest ei tahtnud ma kirjutada, vaid sellest, et palusime Camille', et ta perekonnaalbumi ühes võtaks. Sest maja, kus elame (täna sai täpselt kuu aega muide!) on Camille isa ehitatud. Kuuekümnendate aastate alguses. Enamik mehi ostis põllumaid kokku, aga isa Joe'l olid teised plaanid. Tema pidas paremaks kaheksatkümmet aakrit kive ja kaljusid. Ja kena juppi kanjonit. Nimelt siia tahtis ta kodu rajada, endale, oma kaasale ja neljale lapsele. Vaatega, mis võtab hinge kinni. Ning  kui on Vaade, peavad olema ka Aknad. Maast laeni. Kolme ilmakaare poole, põhjasuund välja arvata. Jep, akendest siin majas puudus pole. Pigem võiks öelda, et puudus on seintest, sest akna ette näiteks raamaturiiulit ei paiguta:). Anyway. Isa Joe oli seda tüüpi mees, kes, kui juhtus kehvem õuna-aasta olema, ei pidanud paljuks turult ubinaid osta ning neid lastelaste rõõmuks nööriga õunapuude otsa riptada. Et ta puude ehtimise käigus redelil vääratas, alla pudenes ja õlavarreluu murdis, seda pidas pisiasjaks. Ma ei saa öelda, et isa Joe vaim siiamaani majas hõljub, sest kogu elamine tundub mõnusalt puhas olevat igasugu vanadest energiatest - aga rõõmus ja soe ja kodune on kogu see värk siin. Kanjon, seegi on säherdune soe ja sõbralik. Ma olen ka teistsuguseid näinud, sestap tean rääkida.
Pildil Paul kanjoniveerel.
------------
We had our first guests in our new home. Camille and Frank. Both dentists. Camille is our Landlady. The thing is - the house we live in is built by Camille's Dad. Papa Joe was a man with a Vision. Instead of buying the land for farming like many others in the beginning of sixties, he purchased  those 80 acres of rocks to build home for his wife and four kids. Massive but light home overlooking The Canyon, with big rooms and huge windows. Papa  Joe was the kind of a man who (in case there was a poor apple-year happening) climbed the apple trees to hang the apples on  the trees. For his grand kids. Apples came from farmers market of course:). The fact that he fell off the tree and broke his collarbone was just a small insignificant detail for him. Kids needed their apples! :)
Anyway. I cant actually say that I  feel Papa Joe's presence - the house is clear of old energies, thank God. But it is definitely most warm and friendly house. Even the Canyon is friendly!
On the pic - Paul on the canyon rim.
05/04/2014