Äratuskella oleme uude koju kolimisest saati vaid ühel korral kasutanud. Kui hommikul 3:30 oli vaja üles saada, et kuuma õhu palli rallile minna, Madrasesse. Olime nimelt end vabatahtlikena üles andnud, maapealse teenindava personalina. Nööre hoidma,  palle lahti ja kokku lappama, autoga jälitama, et maandumisel abiks olla jne. Kuid see on omaette teema. Anyway. Äratuskell. Seda jah siin vaja pole. Jäta vaid kardinad ette tõmbamata, ja Rahvuslike Rohumaade tagant tõusev päike äratab sind kella viie ajal. Pead teki all hoides saab kuueni magada, siis on kardinateta tuba niivõrd valgust täis, et unest pole juttugi. Kui juhtub pilves olema, ärkad ikkagi, sest maast laeni aknad kolmes küljes justkui asetaksid voodi õue - mis siis, et klaas vahel.
Päeva esimese kohvi saab praegu juba õues juua, kui teki ümber võtad. Vaikne. Tuuletu. Kaste maas ja linnud nii ärkvel, et. Kella seitsme ajal on varjud siiski veel pikad. Ega päris päikese käes tahagi olla, võtab silmi kissitama. Pealegi, vaja ju kanjonisse kaeda, liikumist on seal hommikul ning õhtuhakul tükk maad rohkem muul valgel ajal. Täna näiteks ajas miski väike lind suurt musta ronka taga, küllap ronk noolis väikelinnu pesa. Kimasid kahekesi kanjoniäärest madalamal, ronk mörises rahulolematult, väikelind aga kisas nii, et kanjoniseintelt kajas vastu.
-------------
Alarm clock is very much unnecessary here. All you need to do is not to draw the curtains in the evening. Sunrise over Crooked River National Grasslands will wake you up around 5 am. Morning coffees are best of course when enjoyed outdoors, on the terrace lawn.
23/05/2014