UUDISEID.
Londonis on Gatwicki lennujaam juba kolmat päeva halvatud.
USA kaitseminister astus täna tagasi.
Mina sain jõulukaardid valmis ja ära saadetud.

Kaartidega jäin sel aastal väheke hilja peale, lõpetasin eile hilisõhtul, postitasin täna hommikul. Kaasmaalastele jõuavad enne jõulupühi kohale, teispoole ookeani loodetavasti vana aasta sees. Me Pauliga ei ela just väga aktiivset seltsielu, aga jõulukaarte saadame igal aastal ligi seitsekümmend. Ja juba... oot las ma arvutan... juba seitsmendat aastat teen kõik need ca 70 kaarti ise. Sai 2012 aastal traditsiooni alustatud, nüüd justkui ei täi pooleli kah jätta. Igal aastal on muidugi erinev disain – kui seda nii peenelt võib nimetada, eks ole. Kujundus, noh. Tekstid on Paulilt. Mu enda vaieldamatu lemmik on siiani  2014 aasta kaart. Või pigem raamat. Aga sedakorda siis jah sedamoodi, nagu kunstlikus valguses tehtud udusevõitu fotodelt näha. Kell kippus kesköö lähedale, kui viimaseid kaarte kokku õmblesin.

Gatwickist ja kaitseministrist kah. Droonid... no mis ma oskan öelda. Viimane kogemus nendega on Kauailt. Istusin õhtuhämaruses rahulikult rannamüüril, imetlesin ookeanilaineid, äkitselt hakkas droon pea kohal pinisema, kuri punane silm mind jõllitamas. Ebameeldiv. Mis USA teemasse puutub, siis kaitseminister James Mattise tagasiastumisega on eemaldatud viimanegi tõke vihast vahutava, poliitiliselt ja juriidiliselt nurkasurutud Trumpi ning muu maailma vahelt. Jääb ainult loota, et ta kuristikku kukkudes Ühendriike endaga kaasa ei kisu ja saame ikka rahulikult jõuluhane süüa, ja – kapsast.

Kapsarindel olen muide väga tubli olnud, panin teise juba mõnda aega tagasi hapnema, nüüd on vaid keetmise vaev. Jõulukapsa lõhn, mmmm... Musta Koera tegin kah, ilma selleta pole pühi. Kuulukse, et nimetatakse ka Kirjuks Koeraks, aga meie peres on Koer kogu aeg must olnud, kuna kakaod pannakse ohtralt. Ikka seda kõige tumedamat, sajaprotsendilist. Ja ei mingeid marmelaaditükke, hoidku jumal. Küpsis, või, kondenspiim, maapähklid, pisike pits brändit, ja koer missugune. 
December 20/2018
“CALVIN: This whole Santa Claus thing just doesn't make sense. Why all the secrecy? Why all the mystery? If the guy exists why doesn't he ever show himself and prove it? And if he doesn't exist what's the meaning of all this? HOBBES: I dunno. Isn't this a religious holiday? CALVIN: Yeah, but actually, I've got the same questions about God.” ― Bill Watterson