EILE KESKÖÖL alanud USA valitsuskriis (Government Shutdown) ulatab siia alla kõrbesse vaid niipalju, et sõbrad-tuttavad, kes riigiametites töötavad, ei pääse oma töö-meiliboxidele ligi ja saadavad välja sõnumeid, kus varuaadress kirjas. Minul kui uustulnukal annab muidugimõista sellest poliitilisest soost läbi kahlata, nii et vähe pole. Õnneks komistasin artiklile Explaining Government Shutdown to Your Kids. Ei noh, asi kohe selge nagu seebivesi. /.../ The Government has shut down many times before, so don’t worry too much./.../

Väga õige. Meil muud tähtsamat, mille üle muretseda. Näiteks naabruskonna kassipopulatsioon, mis nüüd tõepoolest hakkab kontrolli alt väljuma. Inbreedingu kolmas põlvkond saab peagi sigimisealiseks. Emad, pojad, õed, vennad, tütred, isad - kõik paarituvad kõigiga. Vietnami veteranist naabrimees, kes kogu kampa söödab, ei paista sugulussigivuse sümptomeid märkavat. Või pahaks panevat. Landlady samuti mitte. Ja no meil siin säärane vabameelne kogukond, elatakse ja lastakse teistel elada, kaebama minna kah justkui nadi. Aga see pole veel kõik. Seesinane kolmas põlvkond on juba niivõrd  kummalise olemise ja käitumisega, et naabri Billil on tekkinud teooria kasside paaritumisest pesukarudega. Viimased liiguvad pimeda tulekul majade ümber. Bill olla ühel ööl katusel kõva kobinat kuulnud, välja läinud - ja mis ta näeb. Pesukaru! Bill, kõva heavy- ja rockimees, olla esiti mõelnud, et ZZ TOP'i Billy Gibbons kükitab seal üleval, ööhämaras paistnud raccoon inimesesuurune. Anyway. Kassidel võib pesukaru verd küll sees olla, ma ei imestaks. Kõnnivad teised ebakassilikult taaruvalt ja üleüldse käituvad veidralt.

Nii et jah, meil siin Las Cruceses on muudki teha kui Kapitooliumi sündmusi jälgida. Üks USA koeratreener, kellele ma mõned aastad tagasi, oma aktiivsel koeraühingu ajal Eestis saatjaks olin, käis välja kuldse lause: "Politics remain the same. It's only the names what are changing".
01/10/2013