Skunksirünnak!!! Appikene! Yarko sai täistabamuse otse näkku!!! Alustagem algusest. Kuna kodu kõrval olev põld oli öisest sajust kenasti niiske, otsustasin Yarkole siinse esimese jäljetrenni korraldada. Mõeldud, tehtud. Pakkisin trennikoti, Paul segas jääd ja veini termostopsidesse, ja nii me kolmekesi põlluvahele läksime. Kuid meie seltskonnaga otsustas liituda Skunks. Yarko pööras kõrgeks kasvanud lutserni sisse (siin nimeks alfa-alfa) nuuskima, üüratu huviga. Tegin häält, et tagasi kutsuda, aga hiljaks jäin. Järgmine, mida nägime, oli meeletult turtsuv ja lutsernis püherdav koer. Misjärel jõudis meieni jõ-le-tu haisupilv. Sekundipealt taipasime, et meie kannatused kujunevad mitmepäevaseks. Nii oligi.

Lühidalt - Yarko haises põllult naastes hingematvalt, silmad jooksid tal vett ja nina kah, vaeseke muidugi ei taibanud, mis toimus. Tahtis vaid toda musta-valgekirjut karvast elukat lähemalt uurida. Skunksi siis. Appikene, appikene, appikene. Kes pole skunksihaisu tundnud, see ei kujuta ette, KUI jäle see on. Põhitooni annab mädanenud sibula sarnane lehk, tembitud läppand pissihaisu meenutava odööriga, sinna juurde veel midagi võikalt imalat...ÖÄKKKKKK!!!!!

Kuid. Kui Yarko oli omajagu maas vähernud, siin ja seal, ja meie shokist toibunud, otsustasime ikkagi jälje maha panna ja ära ajada. Kuigi ma kahtlesin, kas koer jäljest üldse huvitub või sotti saab, sõõrmed ju skunksihaisu täis. Üllatus, üllatus - ajas tolle parajalt pika, mitme nurga ja kolme esemega jälje pea veatult!! Ma pole ta'ga jäljetrenni teab mis ajast teinud. Muljetavaldav.

Seejärel, kodus, küürisin koera õues shampooni ja voolikuveega. Ega haisu suurt vähemaks ei saanud. Sinna polegi miskit parata, pese palju tahad, vaid aeg lahutab seda lõhna. Täna oli juba suht OK, nii et sain ta tuppa dushi alla tuua. Peale pesu piserdasin veel naaritsaõliga ja kammisin, pole väga vigagi enam, kannatab koera läheduses olla juba.

Fotod: Üleeile hommikupoole hakkas mägede tagant äikesepilvi üles ajama. Õhtuks õnnistati vihmaga, ja sadas öö otsa! Wow. Monsuunihooaeg on alanud.
06/07/2012