ROCKET SCIENTIST on meie majas teadupärast tabuväljend. Ses mõttes, et majaperemees on raketiinsener, mitte raketiteadlane. Need kaks inimliiki erinevat teineteisest nagu siga ja kägu - vähemasti nii on mulle selgeks tehtud. (väga lühike, teemaga haakuv video :-)

Anyway. Raketiinsenerid ja raketiteadlased on ühe mündi kaks poolt, mistõttu ollakse mõningases vastasseisus. Ühed mõtlevad välja, kuidas asjad võiksid käia, ja teised peavad selle teoks tegema. Aga! Möödunud reedel olid meie õhtusöögilauas raketiinsenerist majaperemees ja kolm astrofüüsikust külalist sõbralikult koos. Kolmik saabus idaranniku 'peakorterist' siia alla New Mexicosse, et oma eksperimenti Pauli ja ta töökaaslaste abiga teoks teha. Teisisõnu: kamakas teadust kohalike inseneride ehitet raketiga Päikest uurima lennutada, täienduseks SOHO kosmoseprojektile. Too observatoorium nimelt ripub Maa ja Päikese vahel juba 95ndast aastast. NASA mehed kõpitsevad selle kallal tasapisi, aastast aastasse. Kuid, et mitte liig teadusesse langeda, rääkigem parem söögist ja seltskonnast.

Menüü: biisonihakkliha kotletid mee-mustsõstrakastmega, magustoiduks koorejäätis, lisandiks pruuni suhkru ning võiga küpsetet banaanid mandliliistude ja tilga viskiga. Külalised: kosmose-eksperimendi juht ja 'esimene aju' Darrell, suurekasvuline, heasüdamlik, muheda jutuga, mahlaka naeruga, kepi najal lonkav vanahärra. Temaga kaasas kaasautorid: Seth, noorepoolne vaikne, tähelepandamatu meesterahvas ja Leonid, ülimalt sümpaatne keskeas ukrainlane, kümmenkond aastat tagasi Californiasse töötama/elama kolinud. Mistõttu avalöögiks valmistasingi vodka-snäkid, mida Viru valgele peale hammustada. Kartul-heering-sibul, uhh tõ! Pluss väikesed hapukurgid. Mõnus õhtu oli nagunii, aga iseäranis mul ja Leonidil läks see täie ette, kuna saime omavahel vene keeles rääkida ja siseringi nalju visata. "Po tshom u vas ogurtshiki? Ehh, daite dve!" (Ilfi ja Petrovi 12 Tooli lugenud saavad pihta.)

Pildil on raketilennutamise käigus avakosmoses ära käinud jubin, sain selle külaliste käest nö. suveniiriks. Pärineb eelnimetet kosmoseprojektist, hoiab raketi küljes langevarju kinni, toda, millega raketitükid Maale tagasi liuglevad. Väga kunstipärane värk, kanna või kaelaehtena, onju. 
26/07/2012