Kui Epp, Paul ja Yarko mägedesse jõudsid, oli metsik vihmatorm Las Crucesest juba lahkunud. (Lutsu parafraseerides:). Seal ta kaugeneb, ähvardavalt seenekujuline, ja võimu tundub veelgi jätkuvat. FOTO nr 1.

'Torrential downpour' ütlevad kohalikud eile toimunu kohta - jah, te ei eksi, järjekordne postitus ilmast:). See paneb endast rääkima, midagi pole teha. Ühesõnaga, eile, lauba õhtul, sättisime end üles mägede jalamile õhtut veetma, Yarko kaasas. Päikeseloojang, vein, business as usual:). Olime peaaegu linna piiril, kui SEE äkki ründas. Tumehall pilvemass lähenes mägede poolt uskumatu kiirusega; FOTO nr 2. Vihmasein sõitis peale justkui tank, täie jõuga. Vaat et orkaani mõõtu tormituulepuhangud sellega kaasas. Nähtavus oli ainsa hetkega null. Õnneks teadsime, et paremal on Ülikooli parkla. Poolpimesi leidsime veejugade all teeotsa kätte ja saatsime seal nood kõige hullemad minutid mööda. Kogu action kestis kokku vast 20 min, mitte rohkem, aga mulje missugune. FOTO nr 3.
VIDEO 45 sek parklas

Las Crucese äärelinn ülikooli ja campusega asub mägede järsul veerul ja vesi voolab loomulikult allamäge:). Sellest hoolimata muutusid tänavad mõneks minutiks jõgedeks. Annab aimu, milline kogus vett hetkega taevast maha sadas.
VIDEO 32 sek
Ja siin veel üks liikuv pilt, päike juba väljas, aga veevool jätkub-
VIDEO 22 sek

Kui hullem mööda sai, põikasime korraks koju, kaesime maja üle - ei mingeid kahjustusi - ning otsustasime siiski üles õhtut veetma sõita. Teine, väiksem torm kihutas alla Crucese poole (helehall läbipaistmatu veemass autost vasakul, FOTO nr 4), kui ülespoole suundusime. Mägede kohal aga paistis juba türkiissinine taevas, tormipilve rappeist ümbritsetud (FOTO nr 5)
30/07/2012