Väike nunnu natsiriik



Võib-olla polekski mul Eesti uudiseid nii õudne lugeda, kui nö. sündmuskohal viibiksin, kohapeal elaksin. Sest näiteks siinmail inimesed ju jätkuvalt söövad, magavad, töötavad, õpivad, armastavad, lõbutsevad, puhkavad, leiutavad, luuletavad jne hoolimata faktist, et Trump Valget Maja saastab. Kujutan ette, et põhimõtteliselt sama toimib ka Eestis - Kolmikliit või mitte, life goes on.

Aga ma kinnitan teile, et distantsilt on Eesti sündmusi jube jälgida. JUBE. Jaa, tean, tean, tegelikult ei ole jälgimine üldse tervislik. Liiatigi et kaabupoiste sõnul on uudised fake nagunii. Jep, järjekordne Trumpi arsenalist laenatud sõnarelv – muudkui raiu, et tegemist on libauudistega, meedia on saatanast, ja isegi kui su jutt on kaamerasse või helilindile püütakse, võid ajakirjanikke süüdistada sõnadeväänamises, kontekstist välja rebimises, poliitilises kallutatuses. Kuramuse leheNEEGRID, liberaalide tallalakkujad. Kui järele mõelda, siis kirjaoskus kui selline on üleüldse ülehinnatud. RAHVALE peaks piisama kõnetoolist või kantslist edastatavast suulisest informatsioonist ja/või juhistest.

Niisiis, ma kohe ei teagi, kas peaksin Postimeest uskuma. Äkki on libauudis? Aga ajaleht näe kirjutab, et Helmed ütlesid, et kui nad "tankid kätte saavad", hakkavad kultuuriministeeriumi, haridusministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi eelarveid kärpima, ja et vabanemaks "lillast agendast", tahtsid nad "kangesti ka haridusministeeriumit enda kätte", aga ei õnnestunud, kuid sellegipoolest "mingisugust liberaalset edasimarssi Eesti koolides selle valitsuse ajal tulla ei saa".

Peale artikli lugemist istungi nüüd arvuti taga, silmad uskumatusest suured, ning vaatan klaasistunud pilgul aknast välja, silme ees kujutluspilt, kuidas minu Eestit lammutatakse. Jaa, MINU Eestit. Mis siis, et elan teispool ookeani. Eesti on ka MINU maa. Ja mis kõige hämmastavam - seda Eestit, mida mina tunnen ja tean ja armsaks pean, lõhuvad mitte venelased, hiinlased ega immigrandid, vaid kohalikud Maarjamaa mehed. Mis ma muud oskan öelda kui soovitada, et kasutage nüüd veel juhust, käige tihedasti teatris ja kinos ja ostke raamatuid kokku, enne kui EKRE tankiroomikud veerama paneb ja kultuurikraanid kinni keerab. Sest, nagu ütles Martin Helme: "Võim tähendab raha ja inimeste liigutamise võimalust ja me kavatseme seda kasutada"
April 07/2019
Image: Internet 
"There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge." ― Issac Asimov