YEAR ONE OF MAKING AMERICA GREAT AGAIN! THANK YOU, TRUMP AND PENCE! seisis loosungil, mida käputäis punastes trumpmütsides kodanikke täna Madrase kesklinnas ristmikul lehvitas. Pigistasin kätega rooliratast, nii et sõrmenukid valged. Sest mitte ühe, vaid lausa mõlema käe keskmised sõrmed tahtsid demonstrantide poole püsti tõusta. Pingutusega suutsin end siiski vaos hoida, kimasin külma kalanäoga mööda. Sest tegelikult tuleb neile vist kaasa tunda. Pigem varem kui hiljem on nad sunnitud tolle fooliumiga vooderdatud punamütsikese peast võtma – no näiteks kui arsti juurde lähevad, kus selgub, et neil või nende lastel tänu Trumpile enam tervisekindlustust pole. Sest kõik, mis on andnud peesse keerata, on Trumpi administratsioon aasta jooksul ka keeranud: juba ennegi logisenud tervishoiusüsteem, keskkonnahoid, välissuhted - kui nimetada vaid mõnda. Rääkimata  tõsiseltvõetava globaalse liidri positsiooni kaotamisest ning igapäevaseks muutunud, Valgest Majast lähtuvatest skandaalidest. Vene värgiga ärme üldse hakkamegi. Oh ja siis see pisiasi ka veel, et eilsest on meil government shutdown. Ühesõnaga, hoolimata faktist, et republikaanide käes on nii Valge Maja kui ka Kongressi mõlemad kojad (senat ja esindajatekoda), ei suuda nad riiki funktsioneerivana hoida. Aga eks see kõik ole muidugi demokraatide süü. Ja Obama. Ja Hillary.

/Pärast rahustavat hingamist/
Tegelikult pole traagika niivõrd Trumpis, kuivõrd tema valijates. Sest ega Trump tühjast ei tekkinud. Needsamad tänased mütsikandjad ning miljonid nendesarnased andsid oma hääle. Kurb tõde on aga, et tagajärjed ei jää ainult nende kanda, vaid eranditult kõikide ameeriklaste.  

----------------

THE SECOND YEAR OF TRUMPS PRESIDENCY BEGAN WITHOUT FULLY FUNCTIONING GOVERNMENT. Huffington Post: "President Donald Trump is likely not enjoying his anniversary of being sworn in. Hundreds of thousands of people across the country are attending this year’s Women’s March to protest his administration. His approval ratings are in the tank. And oh, the government has shut down. It is the first time in the history of this country that a government shutdown has happened despite the House, Senate, and White House all being under the control of one party. Though nothing quite illustrates the dysfunction and vitriol of this administration as much as the Statue of Liberty ― a shining beacon for immigrants and America’s traditional values ― being closed as part of the government shutdown." 
January 20/2018
Image: Internet