Värvin seinu

 


Meil oli siin juba mõnda aega kenasti suvesoojane, sain Lilliga lausa paaril hilisõhtul mõnusalt teise korruse terrassi nautida, aga paar päeva tagasi viskas uuesti külmaks. Nii vastik! Oregonis tuleb pea igal aastal püsivat soojust jupp aega oodata, aga selle eest on sügised hilised tulema, nii et väga nuriseda vist ei sobi.

Üks on igatahes kindel – mulle multitaskimine ei istu. Niipea kui remondi-lainele sain, jäid muud tegevused, sealhulgas blogimine, täiesti soiku. Mul ju veel lademetes matkapilte näitamata ja matkajutte rääkimata, hakkab varsti meelest äragi minema, mis ja kus ja kuidas talvise reisi ajal juhtus. Esmane emotsioon on nagunii juba maha käinud… Aga remont, jah, see edeneb küll väga kenasti, tänan küsimast. Elutuba sai värvitud, hetkel jahin mööda internetiavarusi valgusteid ja vaipu, ja see pole teps mitte kerge töö. Miks ei võiks kaubandus käia vanal heal moel, et lähed poodi ja saad asju näpuga katsuda? Praegu ei vaevu isegi suuremad sisustuskeskused mõistlikku hulka kaupa näidistesaalis välja pakkuma, enam-vähem kogu shopping on nö. sunniviisiliselt online. Nojaa, aga valik on veebis suurem, ütlete. Jah, on tõesti, aga mis mul sest laiast valikust kasu, ega ma ju jalga läbi arvutiekraani ei torka, et katsuda, kuidas üks või teine põrandakate astumise all tundub. Jah, vat kus ikka vanasti oli rohi rohelisem ja vaibad pehmemad ja….

Ahsoo, paar sõna Viirusest kah. Meil siin on nüüd üle pika aja jälle ametlik luba oma peaga mõtlema hakata. Sest Dr Anthony Fauci (Irja Lutsari kohalik ekvivalent) andis teada, et ega see koroona kusagile ei kao, et meil tuleb sellega elama õppida, et kodanikud peavad oma tervise eest isikliku vastutuse võtma ning sellest lähtuvalt personaalsed otsused tegema. No shit, Sherlock. 

Ega praegu muud pikka juttu polegi, tahtsin endast lihtsalt elumärki anda, enne kui taas pintsli haaran ja järgmise ruumi, oma workshopi seinte kallale asun. Maalritöö on teadupärast üks teraapilisemaid tegevusi üleüldse. 

 April 11/2022 

“Aprils have never meant much to me, autumns seem that season of beginning, spring.” ― Truman Capote, Breakfast at Tiffany's and Three Stories

No comments: