HAPPY BIRTHDAY LILLI!
Lillikene sai täna kaheaastaseks. Uskumatu. Alles ta ju oli kutsikas??

Peale selle olen võlgu aruande Lilli pikast, pea neljakümnepäevasest boardingust kasvataja Shelby juures, sel ajal kui meie Pauliga Kauail olime. Ega seekord palju kirjutada polegi, Lilli käitus nagu vana kala. Kasvataja ei jõua teda ära kiita, et oleks kõik hoiukoerad sellised. Heatujuline, suurepärase söögiisuga, teiste koertega sõbralik ja mänguhimuline, inimestega suhtlemisaldis. Eriliselt kiindunud tundub Lillikene olema kasvataja abikaasasse, suurekasvulisse, heasüdamlikku habemikku, endisesse sõjaväelasesse. Enne kui Lilli autosse laadisime, et koju sõita, miilustasid need kaks tükk aega hüvasti jätta. Meile teeb asjade säärane käik seda enam headmeelt, et mitte alati ei ole kõik nii roosiline olnud - eelmistest boardingukogemustest Shelby juures olen kirjutanud siin. Kodus ei vajanud Lilli sedakorda kohanemiseks päevagi. Vaatas valdused üle (hunnikute viisi koiotisitta maja ümber kusjuures, eks koiotid arvasid, et kui nii kaua ära oldud, siis tagasi enam ei tuldagi) ja lülitas sujuvalt kenneli-elu pealt kanjoni-elu peale ümber. 

Kaks esimest fotot tegin täna. Sundisin Lilli jälle punasele pingile kanjoniserval (vaata eelmise sünnipäeva pingipilti siit). Teisel abistab ta aiatöödel. Kolmas foto on Pauli võetud, umbes poolteist kuud tagasi - nad kaovad teinekord kahekesi kadakate vahele, õlle ja sigariga. Lillikest on üsna keeruline pildistada, ta tumeda näo tõttu. Valgus peab piisav olema, õige nurga alt langema. Kehakarv muudab kah valguse käes värvi, nii et mõnel pildil on meil väga tume koer, teisel jälle heledam. Aga noh, imeilus on Lilli igal kellaajal ja iga ilmaga.

p.s. Kõik Lilli-teemalised postitused on kogutud siia.

p.p.s. Kahe nädala pärast reisib Lillikene Seattle’sse. Koos meiega muidugi. Ma sain Eesti konsulaadist teate, et mu pass on kohale jõudnud, yehaa! Laadime looma autosse, teeme kolmepäevase, kahe ööbimisega road tripi. Või mis ta nii väga tripp, Seattle ju vaid kuue sõidutunni kaugusel. Aga kuna pimedaks läheb juba kella viie ajal ning me mõlemad Pauliga oleme väga laisad autojuhid, siis võtame mugavalt. Mul on muide kindel plaan originaal-Starbucksist, st. Starbucksi esimesest, 1971 aastal avatud kohvipoest tops kohvi osta. Jääb kenasti tee peale.
November 06/2018
“When the Man waked up he said, ‘What is Wild Dog doing here?’ And the Woman said, ‘His name is not Wild Dog any more, but the First Friend, because he will be our friend for always and always and always.’”— Rudyard Kipling