MÕTLESIN üle tüki aja poliitikast blogida, aga peale eilset Trumpi lammutustööd NATO kallal ei hakka parem torkima. Midagi viisakat mul öelda pole, ilusal kuumal päikeselisel suvepäeval ropendada nagu ei tahaks. Teen hoopiski tootereklaami. Kindlapeale lugege tootetuvutsust kah.
Trump Toilet Brush. Make Toilet Great Again. $24.95

AUGUSTI alguses saan oma jala lõpuks ka idarannikule, lausa Ühendriikide pealinna. Mul nimelt vajab Eesti pass uuendamist. Seda on võimalik siinpool ookeani paraku ainult Eesti saatkonnas teha*, valida on New York või Washington D.C. Dokumendi kättesaamine saab lähemal olema, Seattle konsulaadis, sinna meil kodunt ainult 5 tundi autosõitu. Anyway. Washington sobib paberite sisseandmiseks paremini kui NY, kuna on Pauli idaranniku “kontorile” suhteliselt lähedal. Niisiis lähengi seekord nädalaks P. töölähetusele kaasa. Lillikene muidugi taas breeder juurde hoiule, kuhu siis mujale.

KOOLIBRI pildi tegi Pauli vennanaine. Nad elavad Idahos, metsa sees, mäe otsas, pesa on köögiaknast poole meetri kaugusel. Pooliku kanamuna suurune, ehitusmaterjalina muu hulgas ka ämblikuvõrku kasutatud. Koolibri, hmm. Kõige lugupidamisega emakeele vastu meeldib mulle inglisekeelne nimi hummingbird rohkem. Miks koolibri? Mis siin kooliga pistmist on? Väga imelik. Meil endal on hummingbirde aed täis, ülemise korruse terrassile vaatluspunktki sisse seatud, kuid ühtegi pesa avastada pole (veel) õnnestunud. Hummerid, nagu me neid hellitavalt kutsume, peidavad oma pojakesi oskuslikult.

*Eesti passi saanuks ma tegelikult ka posti teel uuendada, kui poleks asja hilja peale jätnud. Nüüd on sõrmejäljed kohe kehtivust kaotamas, ja sõrmi juba postiga üle ookeani ei saada. Tuleb saatkonda kohale minna. Ega midagi. Kui pea ei jaga, peavad jalad jagama.
July 12/2018