Ameerika Punase Ristiga liitusime, mõlemad, mõnda aega tagasi. Miks? Sest et kui meil siin ümberringi puha põles ja suits hinge mattis, helistasime siia ja sinna ja pakkusime abi. Kuna põlengud (õnneks seekord) katastroofi mõõtu välja ei andnud, võtsid asjaomased abi vastu vaid organiseeritud korras: Punanese Risti vabatahtlikke ning koolituse läbinud vabatahtlikke tuletõrjujaid. Ühesõnaga, meile öeldi viisakalt ära. Mis mõneti oli kergendus, aga teisalt justkui väheke nörritas kah. Oma koduümbruse asjades tahaks ju käe külge panna.

No peale seda otsustasimegi, et organiseerume. Saatsime Punasele Ristile avaldused, et härra ja proua soovivad voluntääridena liituda. Ja kus siis hakkas pihta! Ei ole ühti nii, et otsekohe tere tulemast. Tuli täita omajagu avaldusi, vastata omajagu küsimusi, misjärel tehti meile mõlemale taustakontroll. Et oleks kindel, et pole kriminaalid ja/või illegaalid. Mul lõi natukene harja turri, et hakkavad aga jälle solgutama. Värskelt immigratsiooni-masinast läbi käidud, jätke inimene ükskord ometi rahule!:).

Kuna me mõlemad Pauliga ontlikeks osutusime, tehti viimaks tere-tulemast-kõned ja e-mailid ning löödi letti nimekiri kursustest, mis meil läbida tuleb, enne kui asjaks läheb, elik enne kui 'objektile' lastakse. Mul kui puhastverd Sõnnil muidugi jälle sõrad vastas. Et no appikene, andke armu, ma tahan lihtviisiliselt kogukonnale abiks olla, vajadusel, mitte miskeid kursuseid nühkida. Online või koolitusklassis. Bendis, Punase Risti kohalikus peakorteris.

Anyway. Nüüd, kus ots nö. lahti tehtud, olen küüned uuesti sisse tõmmanud, sest kursused iseenesest on huvitavad, täitsa tasuta pealegi. Elustamine, peavarju-ja toitlustuskoolitus, katastroofiabi ning muu säärane. Vabatahtlikena Punase Ristiga liitunutel on koolitusi võimalik valida milliseid koolitusi iganes, piiranguid ei tehta. Eks me siin siis tasapisi nühimegi koolipinki, Paul ja mina:). Aga nüüd juba teades, et kui abi on tarvis, siis saame minna ja anda, enam 'ei' ei öelda.
-----------
American Red Cross. Paul and I joined as volunteers. Reason? In summer when we had wildfires all around, we wanted to help. Called here and there, got 'no, thanks ' from everywhere. They only took registered Red Cross volunteers and registered firefighters - volunteers.

'Let's join Red Cross' we thought and sent out our applications. You think we  got 'welcome!' the very next day? Nothing like that. There were questionnaires and background checks which of course made me climbing the walls because my background had been checked here in The States countless times already. Immigrant, you know...:). Anyway. Got both our clearances, also got a mile long list of online- and other classes we have to take before can get into 'action'.

To be honest, first I climbed the walls again:) because I wanted simply be available if and when help is needed. But after first few courses during last few months, it seems quite cool actually. All the courses are free for volunteers. You can get (just to name a few) CPR, First Aid, Psychological First Aid, Feeding Fundamentals, Disaster Preparedness, Sheltering. Even Defensive Driving course - whatever that may be:). Training facilities are in Bend (Red Cross' local headquarters).

Anyway.  If we'd make 'need our help?' call now, the answer would be 'yes'. Despite of the fact that we are both still on 'school' yet:)
29/09/2014