Saar

 


Kauai läheneb. Pauli töölähetus vältab sedakorda kaks kuud, mai lõpust juuli lõpuni. Yours truly läheb otse loomulikult kaasa, kuigi Viirus on reisiettevalmistused komplitseerituks muutnud. Loodetavasti saame kohale lennata Hawaii Safe Travels programmi raames (72 tundi enne lendu tehtud negatiivne test vabastab 10-päevasest karantiinikohustusest). Juhuks, kui testimisega peaks mingeid meist olenematuid tõrkeid tekkima, oleme arvestanud ka võimalusega, et esimesed kümme Kauai-päeva tuleb hotellitoas veeta. Väga vinguda justkui ei sobi, sest esiteks, meie kasutada saab olema suure rõduga kobe apartement, ja teiseks, hotell makstakse tööandja poolt kinni. Pluss päevarahad. Igatahes googeldame praegu hoolega kahele mängijale sobivaid lauamänge, jõuab veel enne minekut tellida. Soovituste osas olen üksainus suur kõrv. 

Aga mitte võimalikust karantiinist ei tahtnud ma rääkida, vaid Mark Zuckerbergist. Pean end suures plaanis tolerantseks inimeseks, kuid on kaks tüüpi, kes... ma ei hakka siin nii vägeva sõnaga nagu vihkamine vehkima... kes mulle kohutavalt vastumeelsed on. Üks neist Trump, nagu arvatagi võite. Teine on Zuckerberg. Esimese puhul pole vist põhjendusi vaja, aga Zuc’iga on mul omad arved, Kauaiga seotud. Olen sel saarel nüüd juba neli korda üsna pikalt viibinud. Ei, ma ei pea end seetõttu kaugeltki kohalikega võrdseks, ei hõika iga nurga peal aloha, ei tee nägu, et tavaturistist pikaajalisem saarelviibimine annab mulle mingit sorti eristaatuse. Aga Kauai on mulle südame külge kasvanud küll. Ja kui hiljuti uudistest lugesin, et Zuc laiendab sealsel põhjarannikul oma niigi suuri valdusi, tõmbusid mu rusikad rulli. Kuramuse kolonist. Eneseõigustus, et nad koos abikaasa Priscillaga oma era-rannas mingi ülla loodusväärtuste konserveerimisega tegelevad, ei veena mind. Konserveeri, ole lahke, aga ära keela põliselanikel su töö vilju nautida. Praegu aga on asjad nii, et lihtrahvale on Zuckerbergide tuhandetel aakritel laiutavale kinnistule, kaasa arvatud imelisele Pila’a rannale, juurdepääs keelatud. Daily Mail on teemast vahutanud siin, ja kauaitravelblog.com vähem emotsionaalselt siin.

Ega miskit. Võtan jalad kõhu alt välja ja lähen annan allkirja petitsioonile, mis Zuckerbergide tegevust taunib. Ma nüüd ju siinse riigi kodanik, aeg hakata suud mind kõnetavates küsimustes lahti tegema, selmet blogis virtuaalselt käsi ringutada.

April 06/2021 

“You cannot keep blaming the rich people for all of your miseries if you are not willing to act in the first place.” ― Mwanandeke Kindembo, Resistance To Intolerance

No comments: