Lilli esimene uni uues kodus/Lilli's first nap in her new home. Beer can - purely for scale of course:-)


Lilli ja kasvataja Shelby/Lilli with Shelby The Breeder 


Milline kolmest on saksa lambakoer? Which one is German Shepherd? 


Uurime asja. Puupulk./Hmmmm...let me see. A stick? 

EILSEST TAAS KOERAOMANIKUD! 
Teeme lühikokkuvõtte: teel kasvataja juurest koju (45 min autosõitu) magas Lilli nagu nott minu süles, Paul oli roolis. Ei mingit 'autohaigust'. Eile öösel vastu tänast uinus me voodi kõrval puuris nagu kulda, ei mingit kraapimist või kiunumist või uue koha võõristust. Viisin öösel kahel korral pissile*, aga see oli ka kogu vaev ja valu. Saime kõik kolmekesi korraliku pika ööune. Täna on Lilli päev otsa käitunud nagu vana olija. Rahulik, rõõmus, enesekindel, tähelepanelik. 'Sisse-välja lülitamise nupp' (mis ühel korralikul saksa lambakoeral, seda enam tööliini omal, olema peab) töötab nagu kulda. Aktiivne olek vaheldub une või muidu chillimisega, nii et lust vaadata. Hommikul lasi meil rahulikult kohvi juua ja puha. Söögiisu laitmatu. Meid on vist järjekordse võrratu koeraga õnnistatud! 

*Pissimise ja paksema tarvis seadsime garaazhis sisse saepurukihiga kaetud, põlvekõrguse metallvõrguga piiratud 'pissodroomi'. Asi pole mitte ainult talvistes oludes (eks katsuge hommikumantli väel ja taskulambiga koera pissitada, kui ööseti nii kümme külmakraadi) vaid ka kutsika turvalisuses. Meil on siin maja ümber hulganisti öökulle, ja koiotid kondavad ringi. Mõnekilone kutsikas oleks kerge saak - isegi kui inimene läheduses. Nii et pimedas väljas pissimist ei toimu, kevadeni.
Dec30/2016
"When the Man waked up he said, 'What is Wild Dog doing here?' And the Woman said, 'His name is not Wild Dog any more, but the First Friend, because he will be our friend for always and always and always. Take him with you when you go hunting.' - Rudyard Kipling