DOVER LANE DIVAS - see uhkelt naiselik nimi koondab kümmetkond naabrinaist, kes me siin Dover Lane'l elame. Koos käime kord kuus, vahel tihedamini. Sedakorda olime Kareni juures, üritus kandis nime 'Cookie Exchange' elik Küpsistevahetus. Jõuluküpsiste. Asja iva on, et iga proua toob kaasa kena koguse küpsiseid, mida siis üheskoos degusteeritakse ja süüakse ja meestelegi koju viiakse. Mina tegin Musta Koera, mõnedes Eesti peredes Kirju Koera nime all tuntut.

Mul ei ole nende vahvate Oregoni prouadega veel sellist kontakti kujunenud nagu oma Las Crucese kohvinaistega. Aga tasapisi hakkavad siinsed leedidki avanema. Kummastav (heas mõttes!) ning imeline on viiekümnendates eluaastates uusi suhteid luua. Uusi inimesi avastada. Detailidest pilti kokku panna. Sest ega ei saa ju oodata, et igaüks neist naistest sulle otsekohe oma elu letti laob. Palukesi kukub ikka ükshaaval.

Täna käisid Karen ja Debra Epp's Empire jõulukaarte ostmas. Veetsime pea kolm tundi mu köögilaua taga. (Paul oli Portlandis, keskaegse mõõgavõitluse seminaril). Jõulukaardid said üsna ruttu valitud, ülejäänud aeg kulus rää-ki-mi-se-le. Elust, õnnest, surmast, lastest, naistest, meestest, poliitikast, hirmust ja armust. Karenil, kujutage ette, on VIIS tütart. Lisaks sellele on nad mehega üles kasvatanud NELI tütretütart, olude sunnil. Peavad farmi  - lehmad, hobused, kanad, põllud... Karen räägib, naetatades, soojalt, ja sa kuulad, suu ammuli, ning noogutad kaasa. Uskumata, et see naine pole päevagi ülikoolis käinud või palju reisinud. Mismoodi ta oma ilmatarkuse kogunud on? Müstika.

----------
Black Dog (absolutely delicious fudge, Estonian invention BTW) and Dover Lane Divas, my awesome neighbour ladies.
Dec 06/2015