KUI UUDISEID EI LOEKS, oleks elu hulga lihtsam. Aga inimene on nõrk. Loeb. Endale aru andes, et noil päevil on hiirekliki ja emotsionaalse seisundi vahel otsene seos. Järngevas tekstis mõttekatkeid paaril viimasel päeval. HOIATUS: Poliitiline. Lugemine omaenda vastutusel:-)

/..../ VAENLANE on tänaseks konkreetse näo saanud, peale Pariisi - tänu ajakirjandusele nii siin- kui sealpool ookeani. Meile on nüüd puust ja punaseks tehtud, et kõige kurja juur oli hobusehammastega, segase pilguga, idiootlikult naeratav islami noormees. Pluss noormehe kusiin, blondeeritud naisterahvas keskmistes kahekümnendates, kes enne pommivöö lõhkemist täitsa kobe välja nägi. Ah et kuidas me seda teame? No, uudistesaidid trükivad mõnuga selfiet, mis näitsik endast vahuvannis teinud. Näitsiku vahust varjamata rinnanibu on muidugi pikesldatud. Nagu ka hobusehammastega noormehe teise lähisugulase paljas tagumik. Tolle, kelle politseinikud Pariisi agulikorterist peale tulevahetust ja pommiplahvatusi elusalt välja lohistasid. Pikseldatud on muidugi ka terrorirünnakute ohvrite surnukehad. Lugeja õrna psüühikat ei tohi liigse reaalsusega häirida, järsku järgmine kord ei klikigi uudisele, kus selle rahalise kahju ots, veebiväljaandele. Vereloigud jäetakse reeglina nähtavale, et kujutlusvõimet kütta. Minu arvates võinuks siiski nood hobusehambad ka pikseldada, väga võigas vaatepilt. Aga see selleks. Nüüd me vähemalt teame, kes on nädalatagustes õudustes süüdi. Otse loomulikult hobusehammastega moslem ning tema kaks häbitut kusiini - ühel tiss, teisel perse paljas. Tänud, ajakirjandus. Suured tänud. Ma oleksingi muidu jäänud arvama, et  süüdi on lääneriikide aasta(kümnete)pikkune trampimine Lähis-Idas pluss USA, Venemaa, Hiina, Prantsusmaa sõjatööstuste (nimetasin suurimaid) huvi oma poode pidada./.../


/.../USA presidendivalimiste kampaania käib täie hooga. Teiste karvaste ja suleliste hulgas kandideerib ka Donald Trump. Tema arsenal on muljetavaldav. Natsionalism, fashism, rassism, populism on vaid mõned näited ta laskemoonast. Täna on Donald uudistesaitide päistes seoses mõttega  luua üle-ameerikaline islamiusuliste riigikodanike andmebaas. Selline tühine pisiasi, et USA konstitutsioon tagab usuvabaduse - see Donaldit ei häiri. Üleüldse tundub mulle, et lisaks Donaldile on hea hulk ameeriklasi kursis üheainumase põhiseaduse sättega - sellega, mis lubab igal Ameerika kodanikul relva omada ja kanda. Olenemata tema kriminaalsetest kalduvustest, vaimsest tervisest ja/või sihtimisoskusest. Aga see selleks. Ühesõnaga, Donald arvab, et islamiusuliste kohtlemine sarnaselt juutide kohtlemisele natsi-Saksamaal on asjaolusid arvestades täitsa asjalik idee. Tubli kristlasena on ta tõenäoliselt oma mälus blokeerinud  need vaat et iganädalased massitulistamised USA pinnal, kus mitte-islamiusulised tulirelvade välkudes kustutavad kümnete kaaskodanike eluküünlad. Ühe või paari hukkunuga tulistamisi ei hakka ma mainimagi, need on siin igapäevased. Aga kuulge. Miks mitte üksiti ka kristlaste daatabaas püsti panna? Jagame kõik kodanikud kenasti usutunnistuse järele gruppidesse, onju.
Kahekümne. Esimesel. Sajandil. /.../
Nov20/2015