HARJUMATULT VAIKNE on ilma koerata jalutada. Mitte et Yarko oleks lärmakas loom olnud, kaugel sellest. Aga kui sul koera enam pole, üksipäini (või kaksi) alla kanjonisse kolama lähed, märkad imestusega, et puudub mingi spetsiifiline, vaevukuuldav taustamüra. Nuhutamine, nelja käpa ast, väike hingeldamine (või ka suurem, olenevalt maastikust). Seisad, kuulatad. Tõded, et vaikus on nauditav. Kuid asjaolud, mis vaikust pakuvad, ei kõlba muidugi kassi saba allagi. Jah, peale kahtekümmend seitset ning poolt aastat lakkamatut koerapidamist on vaikusega ikka tõesti raske harjuda.

Nüüd te muidugi küsite, et uus koer, kas ja millal? Vastus on jah, aasta-pooleteise pärast. Saksa lambakoer, emane kutsikas, tööliinist. Aga kõigepealt võtame aastakese 'puhkust'. Meil siin üht ja teist plaanis ellu viia, milleks kutsika kõrvalt aega ei jagu. Pealegi, Yarko kohalolu on veel nii toredasti ja tugevalt tunda, majas ja mõtteis. Anname aega settida.

Ning muidugi on teil ka kolmas küsimus - et mis sai tollest Jänesest, kelle jäljerada Koioti omaga ristub (foto nr.1). Vastan ausalt - ei tea! Vast Jänes otsustas Koioti seljas väheke ratsa sõita?
Jan05/2015

------------

IT IS VERY QUIET when you are down in The Canyon or on the trails without a dog. Not that Yarko would have been a noisy animal, nope. But there was always that almost unnoticeable background noise - some sniffing, some panting, some four-foot-beat. You have to admit to yourself that you actually like that quietness. What you don't like are the circumstances how you gained it. Tell you what - if you have been a dog owner over 27 years its damn hard to get used to silence, both outdoors and -in.

Ha! I can read you mind and hear two questions: 'weather' and 'when'. Well, the answers are 'yes' and '2016'. Yep. Female German Shepherd puppy from working bloodlines. Until that, both Paul and I have some Business to do and some Places to go:). Besides, Yarko's presence is still very strong around us and in our souls. We want to cherish that feeling and state of mind.

Ha!! I can also hear your third question - what happened to that Rabbit who's tracks are crossing with Coyote's?  The answer is 'I really don't know'. Maybe Mr Rabbit just went to fun coyoteback riding, hmm?
Jan05/2015