8. jaanuar! Meie esimene pulma-aastapäev. Oleme Pauliga kokku leppinud, et läheme igal aastal sel ajal kahekesi loodusesse, mis iganes maailmanurgas me ka ei viibiks, ning uuendame oma abielutõotused. Nädalavahetuse soe ja päikeseline päev oli, kui paar päeva tagasi Orelimägedesse, tseremoonia-paika sõitsime. Hõõgvein ja Yarko kaasas:). Ülemisel pildil seisamegi täpselt selles kohas, kus meid möödunud jaanuaris paari pandi.

Vast passib siin veidi pikemalt abielu üle veel filosofeerida:)
Abielutõotuse uuendamisest. Enne siiamaile kolimist pidasin seda kummaliseks kombeks. Nüüdseks olen arvamuses kannapöörde teinud. Selles on sügav iva sees, tõotuste uuendamises siis, mis usas väga levinud. Tihtipeale tehakse vaat et suurem pidu kui pulm ise oli. Meie eelistasime muidugi kahekesiolekut. Iva aga, jah, on selles, et algus peab alati meeles olema. Siis on hea kindel pidepunkt olemas. Et miks ja millise inimesega sa paari heitsid. Ja mida te teineteisele lubasite. Elu käigus kipuvad need asjad vahel ununema, onju.
Vanusest. Mulle tundub, et meie eas inimestel on suhteliselt kerge abieluga ilusal moel toime tulla. Üht, teist ja kolmandat nähtud, nüüd tead juba üsna täpselt, mida oma (abi)elult tahad, ja mida mitte.
Abielu, nagu tänaseks aru olen saanud, tuleb elada iga päev, mitte sel omasoodu lohiseda lasta. Sest mis ei kasva, see kahaneb. Inimesed ja suhted ja olukorrad muutuvad ju lakkamatult. Kui end vahetpidamata ei kohanda, oled varsti rongilt maas. Paulil on selle kohta väike lingvistiline teooria kah. Väljend "I'm working on my marriage" näitab, et abieluga on asjad viltu, et sa seisad juba väljaspool seda, kuigi üritad asja parandada. Palju paremini kõlab "I'm working in my marriage". Eesti keeles ei sobi sõna 'töötamine' antud  konteksti just kõige paremini - kesse ikka jaksab vahetpidamata tööd vihtuda:). Aga mõte on selles, et hoiad ja ehitad suhet iga päev, mitte ei oota, kuni see kusagilt logisema hakkab, et siis asja parandama asuda.

Väga, väga õnnelik aasta on meil Pauliga olnud. Mesinädalad  mesikuudeks üle läinud. Tänaseks siis juba mesiaastateks:)
08/01/2012