HALLOWEEN!!! Siinmail ei lasta naljalt mööda võimalust seda sügispüha tähistada. Lustivad kõik, vanusest olenemata. Asjal on paganlikud juured ju tegelikult, mistap ei saanud ma kogu triangli peale nina kirtsutada, et Ameerika värk. Ühesõnaga, valmistusime korralikult. Kohalikus veinimajas broneerisime tosinale inimesele laua Halloweeni-õhtuks.

Kostüümid? Paul oli MEL GIBSON ja mina MILLA JOVOVICH. Jajaa, just nimelt. Sellega tõmbasime kaaspidulistel vaiba jalge alt, sest nemad ullikesed arvasid, et Paul on WILLIAM WALLACE  ja mina olen JEANNE d'ARC. Mkmm. Me olime Hollywoodi staarid Mel ja Milla, aga kandsime Braveheart'i ja The Messenger'i  osatäitmiste kostüüme. Kahekordne kostümeerumine nii öelda, Halloweeni kõrgem pilotaazh. Saate pihta? Ei saa? No, pole viga. Sõbrad laua ümber ka ei saanud. Küll aga mõned teised laudkonnad, kes Pauli nähes 'Mel Gibson!!!' röökisid. Paulil on muide täitsa seaduslik õigus shoti kilti kanda, tas on veerand shoti verd. Kusjuures ka jalad on seeliku kandmiseks sobivad, mehiste sääremarjadega, mitte mingid kiitsakad kõrred.

Alguses ma mõtlesin end Sophie Marceau'ks kostümeerida, et saaks ikka printsess olla ja nii. Braveheart'i kallim printsess Isabel. Aga esiteks on see puhas bullshit, mis seal filmis kokku on keeratud  - Prantsuse Isabel polnud ajaloole teadaolevalt ilmaski Williami kallim. Hollywood! Teiseks - kuidagi mage tundus säärane karakter. Noore iluduse mõõtu ma anyway välja ei anna, mis sest kleidistki siis sahistada. Kuna Paul valis militaar-traagilise outfit'i, ei tahtnud minagi maha jääda. Ja kesse ikka traagilisem naiskangelane on kui Orleans'i Neitsi. Muidugi, nime sõna-sõnalt võttes olid siingi omad nükked :-) Aga noh, väike valge vale on kunsti huvides lubatud.

Kostüümidega sai jah omajagu vaeva nähtud, stiliseerimise ja õmblemisega. Parukad ostsin nood kõige tavalisemad. Tumedad, sirged. Tuunisin värvi, kääride ja juukselaki abil. Pauli näomaaling kukkus mul kah üllatavalt hästi välja. Mõõk on tal täitsa ehtne muide, mitte mingi butafooria. Fleur de Lys'idega lipukangast (ja ümber-rinna sidet) hoidsin üleöö porivees. Aerosoolvärviga lipule liiliad peale, tumepunane palistus äärde ja puha.

Aga Halloweeni-õhtu oli äge. Sõprade hulgas leidus surnud kauboisid (lehmasarvest läbi torgatud, sarv jätkuvalt keres), mustlasi, naisteriietes meesterahvaid, nõid, hullult naljaka väljanägemisega lind jne. Restoran oli täiega välja müüdud ja normaalseid riideid kandsid vaid teenindajad. Pärast pidu läksid kohvinäljas Gibson ja Jovovich Starbucks'ist läbi, sellest, mis ülikooli campuse vastas. Kohvipood oli zombisid ja sukkpükstes mehi puupüsti täis. Lahe!!
01/11/2012