Viimaste aastate tugevaim tolmutorm täna siin Las Cruceses. Hommikul oli kena päikeseline, ja soe. Nii +15 C kandis. Jõime kolmekesi (Paul, mina ja Yarko) aias kohvi ja imetlesime ja nuusutasime õitsvat wisteriat ja muud (basiilik ja rosmariin lõhnavad nii, et saad justkui puuga pähe, kui hommikul terrassile läed). Seejärel lõime vanale truckile hääled sisse ja sõitsime kõrbesse väikest hike'i tegema. Ja kus siis hakkas pihta! Tuul üha tugevnes, silmapiir edelas kiskus ähmaseks ja hallikas-beezhiks. Ilmateade ütleb: /.../ Widespread blowing dust. Partly sunny, with a high near 74. Windy, with a west southwest wind around 41 mph, with gusts as high as 55 mph. /.../ (88 km/h)
Vaata esimest pilti, seal on edelas olevad mäed veel näha, teisel enam mitte. Tegime matka lühikeseks ja läksime korraks linna peale, aianduskeskusesse ja toidupoodi. Oh sa poiss. Silmapilk olid silmad liiva täis ja hammaste all krigises kah. Kergemad lillekesed-puukesed lendasid mööda aianduskeskuse hoovi ringi. Jumala tõsi. Ühesõnaga, sooritasime kiirelt paar ostu siin ja seal, misjärel taganesime väärikalt turvaliste koduseinte vahele. Toidu, veini, dokkfilmide ja muusika selja taha.
Ma püüan homme, kui valgem on, tollest paksust tolmukorrast mõned fotod teha. Aiamööbel, lilled - KÕIK on paksu pruunika pulbriga kaetud. Appikene. Soe on aga siiamaani.
19/03/2012