KOMPUUTRIVABAD KOLMAPÄEVAD seadsime sisse mõnda aega tagasi. Mitte et kolmapäevades iseenesest miskit erilist oleks, aga tekkis idee veeta üks arvutita päev nädalas, ning kesknädal passis kenasti.
Sõbrad kohe küsima, et mis on asja iva. Sest kes mind ja Pauli vähegi tunneb, see teab, et kõige vähem saab meid veebisõltlasteks nimetada. Arvuti ees* veedame reeglina vaid väga väikese osa päevast. Online olemisest veel niipalju, et kumbki meist ei oma nutitelefoni. Appikene, see on nii tobe sõna mu meelest - nutitelefon:). Sõna sõnaks. Paulil on miski igivana, tänaseks lausa museaalse väärtusega telefonimudel, brändi nimigi loetamatuks kulunud. Mul lihtsamast lihtsam, odavaimast odavam Samsung, mil ei nutti ollagi.

Nii et jah, meil pole tõesti offline'ga vähimatki probleemi. Miks siis ikkagi see kompuutrivaba kolmapäev?
Aga vot selleks, et üks päev nädalas oleks VIRTUAALSE VÄLISMAAILMA MÕJUTUSTETA. Sest ükskõik kui vähe aega sa arvuti ees istud, mingid signaalid või võnked või mõttejupid saad sealt ikka. Teed näiteks vaid korraks uudised lahti ja su reaalsus muutub otsekohe. No ja inimene on ju nõrk:) - kui juba arvuti taga* oled, ikka ju vaatad uudiseid ja vahel uuemat klatshi ja muud säärast. Arvutivabal päeval puuduvad hommiku-uudiste ahvatlused. Lähed hoopis kohvitassiga maja päikselisse külge, puistad talvituja-lindudele peotäie teri maha, kuulad, kuidas isased metshaned kanjoniveerel pruutide pärast kraaklevad. Päeva peale tulevad ikka tööd ja suhtlemised ja asjaajamised ka, kus nad pääsevad, kuid need on käega katsuda ning oma silmaga näha, nii asjad kui inimesed. Ei mingit klikkimist või skrollimist.

*Kirjutades tekkis mul küsimus:). Kumb väljend on korrektne - arvuti ees või arvuti taga? Mõlemad tunduvad justkui õiged, ei kriibi kõrva. Kui aga järele mõtlema hakata, siis arvuti taga olles pole ju füüsiliselt võimalik arvutit kasutada. Lõin Googlisse - pruugitakse mõlemat väljendit, eesti keeles vähemalt.

-----------

COMPUTER FREE WEDNESDAYS! Paul and I started them some time ago. Why Wednesdays? Well, for no particular reason. We just needed to pick a day. Wednesday sounded as good as any other:)
Why computer-free? Everyone who knows us must be aware that there isn't any online-obsession  whatsoever in our house. Our life happens mostly everywhere else, not behind our laptops. BUT! Despite of that, we made a decision to spend one day each week WITHOUT OUTSIDE (VIRTUAL) INFLUENCES Works really well for us, I tell you. On those Wednesdays, our reality IS different.
March5th/2015