LILLIKESE ÜHISKONNAKÕLBLIKUKS KASVATAMINE läheb libedalt. Peenes linnas Bendis asuv Old Mill District on selleks lausa ideaalne. Jõeäärne rahvarohke promenaad, inimesi igas vanuses, ohtralt koerajalutajaid, jooksjaid, rulluisutajaid ja muid Lilli jaoks uusi ning huvitavaid isendeid ja indiviide. Poed, kohvikud, kunstigaleriid. Autod, jalgrattad. Jõe peal paadid ja metshaned, pojad riburada järel ujumas (või kaldal paterdamas). Ühesõnaga, lühikese ajaga ja vähese jalavaevaga kallutad koerale kogu ilmaelu kapaga kaela.

Kolmapäeval olime Lilliga kohal kolmat korda. Ilm igavesti ilus, sai suviste riiete väel välikohvikus istutud. Siinmail tuuakse koerale veekauss, ilma et peaks eraldi küsima. Bend, nagu öeldud, peen linn, sestap serveeriti vesi lausa jääkuubikutega. Roostevabas kausis, mitte mingis odavast plastikust mollis. Ühesõnaga. Meie Pauliga nautisime karastavaid jooke, Lillikene tegi aega parajaks jääkuubikuid ükshaaval kausist välja õngitsedes ning neid mõnuga krõmpsutades.

Olgu märgitud, et Lilli tunneb end linnamelus täitsa vabalt juba, käitudes viisakalt ja pingevabalt nii inimeste kui koertega, hoolimata sellest, et argipäevad veedab kanjoni kaldal, tsivilisatsioonist eemal. Ainuke, mis tol päeval Lillikese rahu kõigutas, oli kohvikuvarblaste kohalolu. Ta pidas neil valvsalt silma peal, sest ega varblastega nalja pole. Alguses hüplevad, külg ees, koera joogikausile ligemale, viimaks kipuvad veel peremehe õlleklaasi kallale. Neid paganama linnukesi ei või iial teada.
May 5/2017
"I used to jog but the ice cubes kept falling out of my glass." - David Lee Roth