Werner Herzog'i võrratut dokumentaali Cave of Forgotten Dreams käisime nädalavahetusel vaatamas. See on ka 3D'sse pandud, aga kuna kino (ja selle tehnika) on vanad, siis oli meie filmielamus kahemõõtmeline. Kinomaja, Fountain Theatre (fotodel) on samuti vaatamist väärt, interjöör meenutab üks ühele noid elegantselt lohakaid ja veidi räpaseid pisikesi Pariisi kinosid. Lisaks tooliridadele on seal ka lauad, teate küll, säärased lambikestega. Saad küünarnukki toetades veini rüübata. Nad näitavad seal eranditult väärt-, non-mainstream filme, Asukoht on kah selline, et paremat tahta ei tea- meie kodust jalutuskäigu kaugusel. Jutt räägitakse iga filmi ette, nagu festivalidel. Peale filmi publik plaksutab (või buuab, vastavalt saadud elamusele:). Paljudel linastustel on ka autorid kohal. Ühesõnaga, kõige eelmainitu tõttu
võtsime Pauliga ette ja astusime Mesilla Valley Film Society liikmeteks. Saame kõik piletid Fountaine's soodushinnaga, ja muidki eeliseid.

Herzog'i filmi 3D on eestlaste poolt tehtud muide, vennad Kaur ja Kaspar Kallas. Loe Kallastest siit ja siit. Ütlevad, et Herzogiga koostööd teha oli neile üüratu au ja väljakutse. GO, Eesti, GO!!! :)

Fountain Theatre: "Built in 1905. New Mexico's oldest movie house, and in the early days, presented both cinema and vaudeville performances. In the 1930's it was not uncommon to see the entire Fountain Family, including children, on stage performing with the band. The theatre stands on the site of a Confederate army barracks, used during the Civil War, and is still owned by a member of the Fountain family."
21/02/2012