Mustriliselt

Täiesti suvaline suvepostitus tuleb täna, Eputamispostitus, kui soovite. Oli meil siin allpool juttu mu mustriarmastusest, eks. Aga olge lahked, võtsin kätte, tegin paar pilti, ettenäitamiseks. Selgitused pildiallkirjades. Ahjaa, seda ka veel, et kõik see kraam pärineb sekkarist, originaalis XL või XXL suuruses. No ma ju räägin, minusugustele kribalatele ei raatsita vingeid mustreid raisata, mistap olen sunnitud kogukamate prouade nina eest eest hilpe ära napsama, seejärel enda jaoks parajaks õmblema. 


"Rasedakleidi" lõikega tuunika, napilt põlvikattev, pikad varrukad, otstest kroogitud. Väike püstkaelus. Taskud!! Kannan mustade, läbipaistmatute retuusidega. Suvel tennised, talvel tanksaapad. 


Õhulisest kortsukangast maksikleit, paabulindude ja roosidega. Muidu oleks ehk pisut imal mu jaoks, aga ketsid päästavad.
 

Täislinased, laiade säärtega püksid, natuke pikemad kui kolmveerandpikkusega. Taskutega. Juurde musta värvi tanktop ja ketsid, teinekord ka musta värvi beanie. Üleüldse, beanie-mütse kannan teinekord ka suveajal, mul on neid säärast õhemat sorti kah. Annab, vähemasti mu enda meelest, outfitile... kuidas öeldagi... karakterit? 


 Varrukateta, kehasse töödeldud maksikleit, "vanatädi vaibiga" muster. Must-valgete Converse ketsidega läheb üle mõistuse hästi kokku. 


Siidsegune, vähekese spandexiga pidulikumat sorti maksikleit. Seitsmekümnendate stiilis muster ja lõige. Avar V-kaelus, rinnaosa tihkelt ümber keha, seelikuosa diagonaalkangast. Pikad varrukad, pealmine varrukaõmblus kogu käsivarre ulatuses avatud, varrukaotsad kroogitud. Soojal ajal tennised, külmal tanksaapad. 

July 18/2024

“You can think clearly only with your clothes on.” ― Margaret Atwood, The Handmaid’s Tale

20 comments:

  1. Ma arvan, et pole ainus, kes tahaks kirjelduste asemel sind neis hilpudes näha, aga samas mõistan ka, et enda pildistamine on raske. Täna ostsin Strasbourg'is Lafayette'ist endale kleidi, kreemikas, rinna alt läbi lõigatud, veits talutüdruku stiilis, poolde säärde, no meeldiks, kui rinnalt vähem liibuks, a mis ma teha saan, kui see kehaosa on ülejäänud kerega võrreldes veits proportsioonitu. Ja tütrele XS suuruses lahtise seljaga kreemika pitskleidi. Saatsin enne pilte ka. Üks kolleeg muudkui ostis värskele lapselapsele titeriideid ja mulle korraga meenus, et mul ju ka lapsed :-).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, noh, see iseenda pildistamine, see on keeruline jah. Ma räägin, mul oli reisi ajal hea plaan oma peegelpilti vaateakendel pildistada, aga no ei jõudnud sinnamaani. Pealegi, las jääda väike müstika-moment; lugeja-vaataja saab oma kujutlusvõimet kasutada :)

      Su shoppamine kõlab toredasti. Ja nii vahva, et tütar usaldab sind talle rõivaid ostma!

      Delete
    2. Me veidi diskuteerisime ka enen ostmist :-)

      Delete
  2. Ja veel seda, et ma ise ei oska mütse eriti kanda, aga beanie annab kindlasti outfitile karakterit või ägedat vaibi juurde.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina, jah, olen vägagi vilunud mütsikandja :)
      A sa (suve)kübaraid või barette vms kannad?

      Delete
    2. Sama siin - ma mitte et ei oska "eriti" kanda, vaid ma ei oska üldse mütse kanda. Kuni kolmekümnenda eluaastani olin nii mütsipõlgur, et mul polnudki ühtegi mütsi olemas, käisin palja peaga ka kõige karmima pakase ja tuulega Eesti talves. Aga siis jäin vanaks ja pea hakkas külmetama - nüüd mul on külma talveilma jaoks üks (üks!) kootud mingi suvakas H&Mist ostetud pibo. A telekast nägin, et Joosep Järvesaarel on sama müts, nii et kõlbab mulle kah :D

      Pikamaajooksjana olin hädas suvekuumade ja päikesega - no et peaks ju müts peas olema päikesepiste vältimiseks, aga NII õudne on sooja ilmaga midagi pähe panna.

      Delete
    3. Muide, mina kah olin ca kolmekümneseni, ehk rohkemgi, täielik mütsipõlgur! Sama lugu, et olgu või kakskümmend kraadi pakast, mul ikka pea paljas. Aga siis millalgi neljakümne tuuris muutusin aegamööda mütsisõltaseks.

      Oot, mul oli mütside teemal lausa postitus kunagi ammu... näe, leidsin: https://viistuhatviissada.blogspot.com/2014/07/mutsikusimus-oli-meil-siin-ukspaev.html

      Delete
    4. sama siin. noorena EI KANTUD mingeid mütse. Vanaema suureks meelehärmiks :-).

      Delete
    5. Saab endiste mütsipõlgurite klubi asutada :D Ma ka olin mütsipõlgur, mingi hetk ei kandnud üldse, aga täiskasvanuna siiski talvel panin mingi suvalise mütsi talvel külmaga pähe. Aga mul oli tunne, et mitte ükski müts ei sobi mulle. Kuniks leidsin, et tegelikult leiab ikka sobivaid mütse ka. Mütsisõpra siiski minust saanud ei ole st suvel ma mütse ei kanna. Oma elu ainsa päikesepiste/kuumarabanduse laadse asja sain lapsena kui müts oli ilusti peas. Juukseid peaks tegelikult päikse eest kaitsma, aga ma ei tea ühtegi suvist peakatet, mida ma tahaks kanda ja mis sobiks. Kübarad on tavaliselt liiga kobakad ning stiililiselt kuidagi ei haaku, nokamütside häda on nokk jne.

      Delete
    6. midaiganes - mina muide kannan nokamütse tagurpidi, st. nokk kuklas. Proovi?

      Delete
  3. Siiamaani pole üldse kandnud, ei suvekübarat ega baretti, aga nüüd mees hirmsasti utsitab suvekübarat, noh vaatame. Selle värske talutüdrukukleidiga sobiks tegelt hästi. Ja et liiga läägeks ei läheks, siis tennised juurde või jahedamaga saabas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ma utsitan nüüd sind vastu, et tee endast talutüdrukukleidiga pilti, ja näita teistelegi! Aga mis suvekübaratesse puutub, siis see on sihuke trikikas teema, vähemasti minu jaoks. Jube kerge on tädilikku tulemust saavutada, kui hoolega ette ei vaata... ja vot siin kuluvadki tennised/ketsid või saabas marjaks.

      Barettidest - ma nooremana olin täielik baretilemb, praegu pole ühtegi miksipärast. Peaks äkki uuesti üles soojendama selle trendi, mulle baretid sobivad üsna hästi.

      Delete
    2. Püüan anda endast parima

      Delete
  4. Absoluutselt lummavad komplektid! Ma muuseas armastan ka tenniseid, aga mis ketsidesse puutub, siis Ed Hardy punased samssnahast ketsid said vanaks ja uusi pole leidnud. Jumal andis mulle nimelt peenikesed luupeksed ja peenikesed sääred, aga jalanumber on 41, ja seega kõrgemad ketsid ei näe minu jalas just väga lummavad välja. Nimetet punased olid madalamat sorti ja ülimugavad, ning hetkel on need mu muruniitmisjalanõud, kuna üldplaanis on täiesti terved, kuigi väsinud väljanägemisega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Googeldasin Ed Hardy't - nii äge kraam.

      Ketside pealsekõrgusest. Mul on üksainus paar nn. klassikalisi, kõrge "säärega" ketse. Ülejäänud on 'mid top', kuna minugi jalas ei näe 'high top' hea välja. Ehk seetõttu, et olen lühikest kasvu, ja no sääred/luupeksed on mul kah peenikesed.

      Aga ketsid/tennised "väsivad" tõesti. Mul on lemmikuid (mustvalge Converse) lausa 3 paari. Kõige uuemaid, värskemaid kannan üksnes pidulikel puhkudel :)

      Delete
    2. Kusjuures minu Ed Hardy´d olid ilma tulede ja viledeta, lihtsalt madala säärega tumepunasest samssnahast ja tumepunase tallaga ketsid, aga ma ostsin need ammu aega tagasi, nüüd seda mudelit enam müügis pole.
      Praegu kannan Clarks´i punasest samssnahast tenniseid, mis algul polnud üldse mugavad, nii et olin sunnitud neid viinaga venitama, enne kui ilma villideta sai kandma hakata. Nüüd muidugi võib kasvõi sokita jalga panna, väga mugavad ja mõnusad. Ja õige pisut väsinud ;)

      Delete
    3. Tumepunane TALD? Wow. Kade olen.

      Aga jalatsitootjate (muuhulgs Converse) viga on jah, et nad toodavad X mudelit Y perioodi, ja siis tulevad millegi uuega välja. Ja kui juhtud just selle vanema mudeli fänn olema, siis otsi oma lemmikut tikutulega taga, igalt poolt saad vastuseks "discontinued" vms. Mistap ma nüüd olengi neid oma lemmik- Converse, mid top, mitu paari kokku ahnitsenud. Ja plaanin veel mõned soetada.

      Delete
    4. Me ostame niimoodi minu abikaasale üht kindlat Clarks´i kingamudelit, mida enam ei toodeta, aga tema jalakuju jaoks on just see konkreetne mudel kõige parem. Praegu on varuks vist 2 paari, aga eks neid kulub ka, kui aastaringselt iga päev ühte ja sama kingapaari kanda.

      Delete
  5. Väga ilus! Võin oma tähelepanekutest lisada, et värviliste ja mustriliste riiete kandmine parandab tervist.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, jumala tõsi, riietus mõjutab meeleolu, meeleolu mõjutab tervist.

      Delete