Kontsad!



Viimati olid mul kontsad all... las ma mõtlen pisut... issand jumal, kas tõesti kümme aastat tagasi? Jah, tõepoolest, peale New Mexicost ärakolimist pole ma kontsaga jalanõusid kandnud. Ärge küsige, miks - mul pole aimugi. Põhjuseks kindlasti mitte mugavus, sest ilu nimel olen mõningaseks pingutuseks täiesti võimeline. Põhjuseks pole ka vanus või vastavate kehaliste oskuste kuhtumine. Kuulge, kontsadel kõndimine on ju nagu jalgrattasõit, see ei unune, ole sa või saja-aastane. No lihtsalt on kuidagi sattunud sihuke 100% madala jalanõu periood, neid mul elus ennegi ette tulnud. Praegune ehk mõneti ka elukohast ja -stiilist tingituna, sest kanjonikaldal kontsadel kõõluda, või kusagil California või Arizona kõrbes - justkui pisut imelik, onju. Aga näe, nüüd ilmselt ütleb mu alateadvus, et miskit on muutumas (elukoht?), sest miks muidu tõin viimatiselt sekkari-safarilt koju pildilolevad iludused. Tõsi, konts pole kontimurdev, kuid sellegipoolest pole tegemist madala tallaga saabastega, ja see on mu eelneva kümne aasta praktikat arvestades ikka väga kõva samm edasi. 

Üksteist sentimeetrit on muide kõige kõrgem konts, millel kõndinud olen. Varastes kahekümnendates, tikk-kontsaga rihmikud. Mis hoidis mind neist, varbad ees, välja libisemast, jääb tänasel päeval mõistatuseks. Ja siis kandsin mingil perioodil jubedaid platvormtallaga musti... ee... tosse? Nii neid toona nimetati. See oli ajal, mil mu Rock Summerite garderoobi kuulusid nabapluus ja retuusid, üks säär musta värvi, teine kärtsroosat. Ja soeng sinna juurde oli klassikaline mullet - ärge arvake, et ma juuste osas mingeid stilistilisi järeleandmisi tegin. 

Aga tuleme nüüd tagasi nonde soetatud saabaste juurde, eks, enne kui ma siin oma mineviku stiilieelistuste kohta liiga palju kaarte avan. Pealsematerjal jätab mulje masintikandist, kangas on siiski kootud. Tundmatu firma, Made in China. Tuttuued, kordagi kandmata. Maksid sekkaris $4.99. Kusjuures üllatuslikult üldsegi mitte ebamugavad, arvestades asjaolu, et mu kontsa-praktika on viimasel ajal täitsa olematu olnud. Ühesõnaga, algus muutusteks sai tehtud, kontsaga jalanõud on taas mu ellu tulnud. Eks paistab, kuhu nad mu viivad.  

March 01/2023                                                             Pildistatud koduaia tiigil. 

“Above all, believe in true love and know that men are like shoes. A couple is like a left and a right foot, and out there is your perfect fit. Sometimes you need to change styles and shop around to find it. Sometimes you have to break styles in, sometimes you feel like something that is unstylish but comfortable, and sometimes a style - as much as you like - just doesn't suit you and will never fit.” ― Camilla Morton, How to Walk in High Heels: The Girl's Guide to Everything

12 comments:

  1. Väga ägedad!!
    Ma olen nagu sina. Kunagi käisin ainult kontsadega ja täna ainult madalatega. Aga järjest olen hakanud mõtlema, et aga miks mitte.. teeb mind ju pikemaks, sihvakamaks, annab enesekindlust...

    ReplyDelete
  2. Nii ilusad!
    Ma käisin ka vanasti kogu aeg kontstega. Mu rekord olid ülikõrged platvormkingad (mul oli glam rocki periood), mis lisasid mu pikkusele kõva 10 sentimeetrit. Ma olen paljajalu 175 cm :D Aga nüüd ma olen mandunud retuuside ja tossude maailma, glämmi pole mu elus kopka eestki ja mu enimnuumatud jalatsitootja on Nike :D

    ReplyDelete
  3. Oi, ma olen nüüd kade :P

    ReplyDelete
  4. Imeilusad! Ma kogemata leidsin sellise firma nagu Embassy London, neil on sarnased imelised jalatsid, aga nahast. Võeh, kui ma poleks sissetulekuteta töötu töövõimetu, ma praegu lapiks nende kodulehelt endale erakordselt vajalikke jalanõusid korvi :D

    ReplyDelete
  5. Ilus jalats on väga tujutõstev. Need on ikka väga silmapaistvad isendid!
    Loomulikult peab ta ka mugav olema.
    Ma ei ole kunagi kontsakaid kanda saanud, pöialiigesed hullusid valust. Sai proovitud kyll, alati samade tulemustega. Praegu, kui ma enam absoluutselt jala ei hulgu, tglt võiks, aga ajus on see koht kaotsi läinud.

    ReplyDelete
  6. No nii tore, et saapad teile meeldivad.
    Ja see on kaarnaproual hästi öeldud, et ajus (kontsa)koht kaotsi läinud. Mul ilmselt oli kah 10 aastat kaotsis... aga täitsa kindel, et needsinatsed ei jää mu viimasteks kontsadeks, sain maitse suhu uuesti. Nagu Indigoaalane märkis, konts annab enesekindlust. Mitte, et mul sellest madala talla pealgi puudus oleks, aga ega küll küllale jne.
    P.S. Marfal poleks tarvis olnud mind Embassy Londonisse juhatada. Käisin, vaatasin, igasugu isud tekkisid. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle reklaamis nende lehte facebook, olgu ta neetud! Mingid robotid peilivad välja, et mulle meeldivad erksad asjad ja nüüd ma olen ... täiesti löödud, et pean ootama, millal endale ühe paarikese sealt hangitsen.

      Delete
    2. Jaa, tõsi, fb ja google jms teavad me kõige sügavamaid südamesoove...

      Delete
  7. Kaunid lillelised!

    Ma ihun juba vaikselt USA kaltsukate peale hammast ja loodan, et ma mõne ka üles leian. A. mõjutab mind ka ses suunas, et võtta kaasa vähem riideid, siis on pagasis ruumi ka uute sekkarileidude jaoks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tal on täiesti õigus. Siinsed sekkarid on kullaaugud. Ja küll sa nad üles leiad, Google aitab ses osas kenasti.
      Sekkareid leidub mitmes erinevas kategoorias - üleriigilisel Goodwill-ketil, mis minugi lemmik, on suured poed, palju kaupa, aga hinnad pisut kõrgemad, kõiguvad suures plaanis 5 ja 8 dollari vahel per hilp. Samas iga nädal on teatud värvi sildiga kaubad miinus 50%.
      Väiksemates sekkarites on valikut küll vähem, samas võib säärastest ühe-kahe dollarilisi aardeid leida.

      Delete