Üksteist aastat teineteist

 


See oli niimoodi. Veetsime õhtut hotellilähedastel kaljudel. Pauli Kauai-tööpäevad lõppesid teinekord alles enne päikeseloojakut, too rannaäär aga asus hotellist vaid paariminutilise jalutuskäigu kaugusel, mistap seal sai alatihti veinikesega hängitud, teinekord ka sigariga. Sest miskit kaugemal asuvat ju ette ei võta, kui tead, et järgmisel hommikul on äratus kell 04.30. Anyway. Tolle loojangu eel ei olnud me omaette, läheduses nautis õhtut veel kaks paarikest, silma järgi nii umbes meievanused. Kuni ühel hetkel juhtus, mis Hawaii randadel alatasa juhtub – ilmus välja pruutpaar koos palgatud fotograafiga, et loojangu taustal ilupilte teha. Tegidki. Kaunid noored inimesed, pruut paljajalu, seljas imeliselt lihtne, stiilne valge kleit, peigmees kerges ülikonnas ja trendikates nahktallaga kingades, mis tegid libedatel kaljudel püstiseismise keeruliseks, kuid kingi ta jalast ei võtnud. Sessioon oli armas, osalejatele ilmselgelt lõbus, päevapiltniku poolt dikteeritud kohustuslike elementidega nagu käehoidmine ja süllevõtmine ja pilgud  ja suudlused, otse loomulikult suudlused. Südamlik episood meile kuuele, kes me pealt vaatasime, ja ilmselgelt ka inspireeriv. Sest kui pruuti-peigu + fotograaf võttepaiga vabastasid, kuulutas üks kohal olnud daamidest, et ega meiegi kehvemad ole, marss maast lahti ja pildistama. Ja nii me siis seal üksteist jäädvustasimegi, naerupahvakute ja innustuste saatel, kolm paari, kel kooselatud aastaid ilmselgelt rohkem kui noil kahel värskelt abiellunul, kuid kel mesinädalad, nagu piltideltki näha, kestavad jätkuvalt. 

Eesti keel on ikka nii tore, onju. Üksteist, teineteist… Meil Pauliga nimelt täitus eile üksteist abieluaastat. Aga armastajad oleme olnud juba tervelt kolmteist aastat, nondest kargetest, päikeselistest veebruarinädalatest alates, mil USA lõunaosariikides road-trippisime. 

January 09/2023

“It was finally becoming clear to her that love wasn't about finding someone perfect to marry. Love was about seeing through to the truth of a person, and accepting all their shades of light and dark. Love was an ability.” ― Lisa Kleypas, Tempt Me at Twilight

7 comments:

  1. Palju palju õnne! Ja eelkõige ilusaid inspireerivaid päikese.. tõuse! :)

    ReplyDelete
  2. Palju õnne teile, tuvikesed :)))

    ReplyDelete
  3. Õnne, rõemu ja pikki koosrändamiseteid!

    ReplyDelete
  4. Palju õnne teile kahele!

    Mulle meenus selle kõige peale mu laste aabitsa vemmalvärss:
    Üks ja kaks said ühel rajal
    Ükskord kokku ühel ajal
    Kokku lugesid üksteist
    Ja siis ütlesid: "Kaksteist!"

    ReplyDelete
  5. Nii nunnu! 😊 Jätkuvat hääd teile!

    ReplyDelete
  6. Oo, palju tänu õnnitluste ja heasoovide eest!
    Ja muidugi vemmalvärsi eest, see on nii tore!

    ReplyDelete
  7. Õnnitlused, tore kui jõuad suure õnne lõpuks ikka ära oodata! Pikki ja põnevaid reise ning koos magusa elu nautimist!

    ReplyDelete