Jõul!

 


...

December 24/2022

“CALVIN:
This whole Santa Claus thing just doesn't make sense. Why all the secrecy? Why all the mystery? If the guy exists why doesn't he ever show himself and prove it? And if he doesn't exist what's the meaning of all this?
HOBBES:
I dunno. Isn't this a religious holiday?
CALVIN:
Yeah, but actually, I've got the same questions about God.”

4 comments:

  1. :D aplaus! Töö juures keegi kurtis, et tülikas sihukese tormi ja tuisuga kirikusse minna. Ma soovitasin ateistiks hakata - palju vähem kohustusi, muresid ja üldse pabistamist :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)
      Tead, mina isiklikult pole üldse nii kindel, et ateistil vähem kohustusi, pabistamist ja muresid on. Religioosne inimene saab vähemalt osa nimetatuist kõrgema võimu õlgadele lükata, ateist peab kõigega ise hakkama saama. Kusjuures ma ei tee nalja praegu, täitsa tõsiselt arvan sedasi.

      P.S. Mina muide pean end agnostikuks. See, ma ütleks, on kõige “töömahukam” positsioon. Sest ateistil on lihtne, tema ei usu, ja usklikul on lihtne, tema usub. Aga minusugused, näe, vaevlevad kahtlustes – on Ta siis olemas või ei ole?

      Delete
    2. Ma olen igasigu silmaga nähtamatute asjade kysimustes umbusklik nagu vanakurat, keda tegelikult pole olemas, ja hiljaaegu oma kõrgeneva ea tõttu valinud positsiooni, et mind ei uvita, kas nähtamatud ja ebasysteemsed nähtused on olemas või mitte - ka näljahäda Uus-Meremaal on minu jaoks reaalsema mõjuga kui mõne jumala dokumenteeritud imetegudega tõestamata olemasolu.

      Delete
  2. Jõulud on justkui rahukõneluste pidamine iseendaga, selline hingetõmbamise aeg. Ole hoitud!

    ReplyDelete