Tali tuli

 


Kellakägu küsis, mis on need asjad, mille kandmine/kasutamine õnnelikuks teeb. Ma ei pea kaks korda mõtlema – mind teeb täna väga õnnelikuks metsiku mustriga Columbia omni-heat jope. Sest meil sadas eile öösel see va vastik ollus maha. Jaa, ma ei salli lund, ärge püüdkegi mind ümber veenda, et ilus ja valge ja suusatamine ja mis kõik puha. Mu elu oleks ilma lumeta palju õnnelikum, kindel see. Aga vähemasti on mul säendne vinge/soe/kerge rõivatükk nagist võtta, head tuju tekitama. Tujutõstev on muuhulgas ka fakt, et läinud kevade allahindluste ajal sain jope kätte kolmekümne dollariga, alghinna saja kuuekümne asemel. Ühesõnaga. Ega ma miskit sügavmõttelist tahtnudki seekord öelda. Tulin ainult Eputama.  

November 28/2022

“A lot of people like snow. I find it to be an unnecessary freezing of water.” ― Carl Reiner

11 comments:

  1. Olgu, ma siis ei hakka ümber veenma, kui tore asi see lumi on :D Aga muidu, igaks juhuks mainin, et olemas on täiesti fantastilised soojendusega riideesemed ka! Jakid, vestid, kindad, sokid jne. Mul endal ainult sokid, aga neid läks mäe peal töötades ikka vaja ka. Nüüd on Eestis kaasas ja õe kasutada, kui ta minu juurde ööseks tuleb. Ta ka selline külmale tundlik... ma magan jahedamas toas, tekk vaevalt tagumikku katmas ja ta magab soojemas toas villase teki all, soe pesu seljas ja minu patareisoojendusega toimivad sokid jalas.

    Aga see jope ise on megailus küll! Palju parem, kui klassikalised "tume, tume ja tumedam" talvejope stiil, mida kogu aeg näeb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teasd, asi polegi niivõrd temperatuuris. KUIVA karge kliima vastu pole mul miskit, aga maa olgu paljas. Ja magan muide minagi väga jahedas toas, ei kujuta ette, et TOAS villase teki ja soojendusega sokkides üleüldse sõba silmale saaksin. Välitingimused on teine asi muidugi.

      Aga soojendusega kindad-sokid on asine soovitus, aitäh! Kujutan ette, et suusamäel läheb neid vaja, seal ilmselt nn. paigalseismist/ootamist üksjagu, just siis hakkabki külm ju, liigutades mitte.

      Delete
  2. siin laiuskraadil on lumest see oluline tolk, et natuke vähem pime on selle võrra. Teie seal lõunapoolsematel laiuskraadidel muidugi suplete pikkade päevade päikesevalguses, teil muidugi pole vaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo jaa, eriti kui madalad pilved linna tulede kuma tagasi peegeldavad, saab öösel linnalähedasel maastikul ilma taskulambita rahulikult jalutada. St noh, mitte öösel, vaid ütleme, kell seitse -kaheksa õhtul, mil juriidiliselt on veel päev, aga valgusolude poolest juba öö.

      Delete
    2. Jah, valgemaks teeb lumi küll, see on tõsi. Aga meil muide ajab selle va valguse asja ka ROHI ära, st. kulu. Elame nimelt Rahvuslikel Rohumaadel, ja siin kasvab sihuke imeline, talveti helendav rohi. Õhtuse valgusega annab lumega ligilähedase efekti.

      Delete
    3. oo!

      Morgie, mis seitse-kaheksa. Ma eile läksin poole nelja paiku linna peale ja jälgisin siis bussiaknast, kuidas kolmveerand neli oli juba selgelt hämar ja neljast päris pime. V.a see kuma, mida lumi tagasi peegeldas.

      Delete
  3. Kui nüüd kahte pilti võrrelda, tundub ilmselge, et see jope on talvine varjevärvus ja kui müts ning püksid ka samades toonides on, siis Epp, ära sa kogemata kaduma mine, sind ei leita sellelt maastikult üles.
    Ilus on küll. Ma ise eelistan, et talvejope katab pee ja pea ka samas tükis, ilma kapuutsita ma lihtsalt keeldun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, tõsi, täielik camo-jope, kui õigeid lisandeid kasutada...
      Aga ma ise eelistan tegelikult kah pikemaid, tagumikku katvaid üleriideid, sääraseid jopesid/veste mul mitu tükki. See lilleline on pigem sihuke linnajope, eputamise oma.
      Kapuutse ma ei kasuta. Kellegi blogisabas oli sellest millalgi lausa pikemalt juttu - kapuutsi- ja mittekapuutsi inimesed. Mulle tekitab kapuuts ahistatud tunde - ei näe, ei kuule, jumal tea kes või mis selja tagant ligi hiilib. :) Pealegi, müts või juuksed tekitavad kapuutsi sees häält, kui pead liigutan. See hääl häirib mind.

      Delete
  4. Eks lumi ole maitse asi, ma ju ka Ene "parteis". Samas on soe ookeanivesi super! Ja vihmane sügisilmgi täiesti võluvalt rõske. Kevadest ma ei räägigi. Iga ilma ja olude jaoks on inimesed leiutanud vastavad riietusesemed, mis olemise hubaseks teevad. Ainult positiivse suhtumise peab ise kaasa võtma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ma ju räägin, et maitse asi. :) Minu maitse järgi lumi paraku ei ole.

      Delete
    2. Pealegi, minu puhul "pole halba ilma, on kehvad riided" ütlus ei kehti. Talve- ja matkariided on need, kus ma allahindlust ei tee (st. sekkaritest ei osta), kogu kraam on väga kvaliteetne. Spets termo-joped ja püksid, smartwool aluskihid jne. Ma räägin, asi pole temperatuuris, asi on selles va valges olluses, mida ma maapinnal ei salli, rääkimata jääst ja libedusest. Ükski mu kõrgeklassilistest, soojapidavates talveriietest ei tee mu elu "hubaseks", kui lumega rinda pean pistma. :)

      Delete