Head uudised

 Ei hakka pikalt praegu, kopeerin siia minu poolt Kaamose juurde jäetud kommentaari: 

Kujutage ette, mul on täna HÄID UUDISEID!! USA valimistulemused pole veel täies mahus selgunud, aga üks on selge - Trump on kirstu heidetud, käib kaane hoogne kinninaelutamine ta enda partei poolt. Tänu Trumpile ei toimunud republikaanide poolt oodatud ja loodetud "punast tsunamit". 

Vabandust, lingin jälle kollast Daily Maili ja selle tuulelipust kolumnisti, aga nii saate kõige selgemalt ja lühidamalt aimu, mis eile õhtul siinpool toimus. Yehaa!!! Kõik pole veel kadunud!

Mujalt kah jupike: Republicans are wondering how inflation, crime and President Joe Biden’s low popularity could have failed to deliver GOP dominance. That is a searing indictment of the message that Republicans have been sending to the voters. Voters looked at all of that, and looked at the Republican alternative, and said no thanks. The Republican Party needs to do a really deep introspection look in the mirror right now because this is an absolute disaster for the Republican Party and they need to turn back.

November 09/2022

7 comments:

  1. Mitmes osariigis hääletasid valijad ka abordiküsimuses.
    Siin on kokkuvõte:
    https://www.cnn.com/2022/11/09/politics/abortion-rights-2022-midterms/index.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veel üks link:
      "Voters in deep-red Kentucky REJECT anti-abortion amendment as pro-choice ballot measures triumph in Michigan, California and Vermont."
      https://www.dailymail.co.uk/news/article-11408195/midterms-2022-Kentucky-anti-abortion-amendment-Michigan-California-Vermont.html

      Delete
  2. Sarikommenteerin omaenda blogis. :)
    Kopeerin kommentaari ultraparempoolse republikaanide hääletoru Fox News artikli alt. Olgu öeldud, et pea kõik kommijad räägivad seal täna sama juttu.

    "In the past I have usually voted republican. However this time I voted democrat across the board - not because I like their agenda, I don't. My vote for dems was mainly a vote against Trump. And count my wife, brother-in-law, and two out of my three business partners in the same category.

    This election should have been landslide towards republicans. High inflation, rising crime, major border problem, education concerns as to what they are teaching our children, defund the police movement, etc. The main reason this election was not a republican landslide is Trump. There is a rising percentage of voters who are turning away from the republican party as long as Trump is controlling the party.

    Trump has such a big ego and really doesn't care about what happens with the republican party. He is only focused on himself and his own agenda. And just watch - even though he has almost a zero chance to win in 2024, he won't step aside and will work to discredit republican candidates (DeSantis, Pence, Haley) that would have a good chance of winning in 2024."

    LINK:
    https://www.foxnews.com/politics/republicans-pointing-fingers-weak-midterm-results-direction-party-question-something-off

    ReplyDelete
  3. See on tõesti hea uudis :) lootus pole veel kadunud.
    Eesti meedia rõõmustab ka selle üle, et kui seis peaks jääma 50 50 ja pole võimalik oma siseriikliku poliitikat ellu viia, seda enam tegeletakse väljapoole. Sh Ukraina.Hiina jm mis Euroopat huvitab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, ma täitsa usun, et Euroopa rõõmustab – teil seal ju veel värskelt meeles, millist vaeva Trumpi presidentuuri ajal sai nähtud.

      Senati 50-50 jätaks siiski sõnaõiguse demokraatidele, neil ju ka asepresidendi hääl. Ja mis sisepoliitika takerdumisse puutub, siis see pole mu meelest hea variant kellelegi, eelkõige meile siin, aga ka Ukrainale ja Euroopale jne, sest sisepoliitilistes kriisides vaevleval USAl pole pikemas perspektiivis ilmselt ka erilist aitamis-tahtmist. Rahvas läheb rahulolematuks, et miks raha välja pumbatakse, kui seda oma riigi inimeste heaoluks vaja. Mõneti lühinägelik (Ukraina kaotus oleks ju Putini võit jne), aga keskmine valija ongi lühinägelik. Ja ma väga ei süüdistaks teda selles - vt mu eelmise postituse demokraatia versus laste õhtusöök lõik.

      Delete
  4. Hea kuulda, et isegi vabariiklased enam Trumpi ei taha. Seega kui isegi saavad ka kongressis enamuse kujunevad otsustavaks aasta 2024 valimised - president + kongress.

    Paraku on nii Canadas kui USA's valimistel põhiteemaks majandus ja sisepoliitika, välispoliitika eriti ei mõjuta. Samas kõik põhivooluparteid toetavad Ukrainat. Keegi ei taha saada kaela sõjakurjategijate toetaja silti, sest selge kes sõja võidab ja teatavasti kirjutab ajaloo võitja😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, just, su mõlema lõiguga nõus.

      Delete