Teisel planeedil, vol. 2

 


Vean viie dollari peale kihla, et pealkirja järgi arvasite Hawaii postitust lugeda saavat. Aga ei. Tulin hoopiski jagama uusimat uudist Trumpist. Teie pool ookeani on ilmselt olulisemaid muresid kui TFG järjekordne idiootlik sõnasalat, kuid äkki kulub kellelegi tükike maavälist huumorit marjaks. Sest mujalt kui teiselt planeedilt pärinevaks ei saa vennikest peale ta eilset sõnavõttu pidada. Kes teemaga kursis pole: Trump võttis Valgest Majast lahkudes (presidendiameti lõppedes) kaasa korraliku kaenlatäie riikliku tähtsusega, kõrgeima salastusastmega dokumente, mida seaduse kohaselt peaks Riigiarhiivis luku ja riivi taga säilitatama, ja ladustas need oma Florida mõisa basseini-kompleksis, kuhu enam-vähem kõigil ligipääs, alates bikiinides kaunitaridest lõpetades spioonide ja mitut muud sorti kurikaeltega. Kui FBI ujulaukse jalaga lahti lõi ning dokumendid kokku korjas, peale seda, kui mitmed asjaomased instantsid olid pool aastat ilusti palunud, et TFG nimetet sensitiivsed materjalid Riigiarhiivile tagastaks, asus vana oma harjumuspäraseid ruigeid kuuldavale tooma, et kuidas talle alatasa ülekohut tehakse, taga kiusatakse, kuidas tema oli puu otsas, kui pauk käis, ja "what about Hillary's emails". Ja isegi kui juhuslikult oligi tegemist riigisaladustega, tõstis ta isiklikult nood kaustad juba ammu ümber “TOP SECRET, CLASSIFIED” sildi alt “DECLASSIFIED” sildi alla. Ah et mil viisil tõstis? Mõtte jõul, kulla inimesed. Ikka mõtte jõul. Ta enda sõnul: ”By thinking about it.”

Aga see pole kõik, häid uudiseid on veel. TFG pea kohal ripub hetkel mitu üha ähvardavamaks muutuvat äikesepilve: kohtuasjad riigipöördekatse, maksupettuste ja valimispettuste eest, ning kui hästi läheb, saab õiglus ja terve mõistus lõpuks võidutsema. Üksikasjadega ei hakka siinkohal teid tüütama, postitus läheks kilomeetripikkuseks. Nautige selle asemel telepaatilise dokumenditöötluse kirjeldust (artiklis on lühike video kah): 

Trump Claims He Could Declassify Documents 'By Thinking About It': Donald Trump just made one of the broadest claims of presidential power yet, telling Fox News host Sean Hannity he had the ability to declassify government documents with his mind. Or, as one U.S. senator summed it up, Trump appears to think it can be done “telepathically.” “There doesn’t have to be a process, as I understand it,” Trump told Hannity. “You’re the president of the United States. You can declassify just by saying, ‘It’s declassified.’ Even by thinking about it.”

------------

Donald Trump claims he declassified documents 'by thinking about it,' but that's not the worst thing: The boxes at Mar-a-Lago contained a number of folders for classified documents that were found empty, and which may not align with any documents so far located. In addition, Trump had access to an almost infinite array of documents that might have gone somewhere other than Mar-a-Lago. What did Trump take, and where did he send it? As bad as the documents already located may be, they may capture only a fraction of the damage.

September 22/2022                                                                        Image: Internet 

“I’ll never understand why Trump supporters aren’t more offended by how stupid Trump obviously thinks they are.” ― Sarah Longwell

9 comments:

  1. Tsiteeriks "Kevadet": "Seo vovaga kokku ja pane vastu vett ujuma".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just nimelt. Ja küll nad viimaks ujuvad kah, loodetavasti juba käesoleval aastal.

      Delete
  2. Paras!
    Loodetavasti ei saa Trump omale piisavat advokaatide armeed lubada ega jõua kinni maksta kõiki ametnikke, keda vaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mingi jutt oli, et ta esindab ennast ise, ma ei saanud ainult aru, kas sellepärast, et tahab ise omaenese tarkusest, või sellepärast, et keegi pärisadvokaat pole nõus.

      Delete
    2. Kõlab nagu hea turundus.

      Delete
    3. Et trump iseennast esindab, on tõenäoliselt täielik libauudis. Mina igatahes kuulen sellest esimest korda. Tal pole kohtus iseenda esindamiseks verbaalseid võimeidki. Ja advokaate on tal jalaga segada, iseasi on muidugi nende kvaliteet. Tõsiseld bürood teda jutule jah ei võta, see vastab küll tõele, viimasel ajal iseäranis.

      Delete
    4. guugeldasin, selgus, et dokumendiapsakas, ja see puudutas ka ainult special masteri määramise asja:
      https://www.politifact.com/factchecks/2022/aug/25/tweets/no-trump-not-representing-himself-case-against-us-/

      Delete
  3. Huvitav, kas mõnel Trumpi valinul nüüd veits piinlik ka on tagantjärele?
    Aga samamoodi mind huvitab, kas nendel, kes Grünthali riigikogusse valisid, on piinlik... või pigem mitte. Ja vastuseid ei saagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, ma usun, et paljudel Trumpi valinutel on piinlik. Aga siiski mitte piisavalt paljudel, sest tüüp on ju endiselt pildil. Loodetavasti küll mitte enam kauaks, sest tal on korralik kogus igat sorti (kohtu)asju pea kohal ähvardamas. Mõni neist ehk võtab ta lõplikult rajalt maha.
      Grünthali kohta ei oska öelda... eestlastelt ootaks justkui mõislikku mõtlemist, aga ma muidugi olen eluaeg ebarealistlikult optimistlik olnud, mis kaasinimesi puudutab.

      Delete