Pühadetervitus

 


Teate ju küll, et ma olen tõsine koerainimene. Jah, saksa lambakoerte omanikud ongi enamjaolt sihuksed külmade südametega füürerid - koeri ei nunnutata, peetakse puuris, kõnetatakse üksnes käsklustega. Penide kaunistamine tutikeste, mütsikeste ja muu sarnasega on minusuguste jaoks võrdne pühaduseteotusega. Mistap tõsiasi, et ma Lillile eile jõulumütsi pähe panin, vähe sellest, teda säärases delikaatses olekus ka pildistasin, on väikestviisi jõuluime. Ime, mis sai teoks üksnes ja ainult tänu Pauli vanemale vennale, kes Lillit oma karusel viisil lõpmatult armastab (Lillikene armastab teda lõpmatult vastu, küll tunduvalt vähem karusel viisil) – ühesõnaga, Pauli vend küsis poolnaljatades, kas saaks Lillist päkapikumütsiga pilti. Ega midagi. Otsustasin sugulasele rõõmu valmistada, hankisin mütsi ($1.95), kamandasin koera kuuse kõrvale ja Pauli fotograafiks, ning tegu sai tehtud.

Ega ma muidu seda pilti siin ei näitakski, piinlik oleks ju oma koeraomaniku-südame hellemat, kiivalt varjatud nurgakest avalikkusega jagada, aga Lilli näoilme (need silmad!!) sobib suurepäraselt möödunud aastat kokku võtma, peegeldades üksühele minu tundeid, maailmas toimunud/toimuvate muutustega seonduvaid. Ja üksiti peegeldab Lilli nägu muidugi ka tema enda tundeid, mütsiga seonduvaid. Et end traumeeritud looma silmis rehabiliteerida, lubasin Lillikesel fotosessiooni lõppedes seda va vastikut mütsi rappida, kuni koer paistis kindel olevat, et peakate teda järgmiste jõulude ajal uuesti kiusama ei tule.

Ühesõnaga. Soovin teile, armsad kauged ja lähedased lugejad, mõnusaid jõulupühi ning vahvat vana aasta lõppu. Tehke ohtralt lumeingleid ja ärge väga üle sööge. Kallistused kõigile! 

December 24/2021                                                                                   Foto: Paul

“Santa is our culture's only mythic figure truly believed in by a large percentage of the population. It's a fact that most of the true believers are under eight years old, and that's a pity.” ― Chris Van Allsburg

6 comments:

  1. Rahulikke pühi teilegi sinna kaugele!
    M&T

    ReplyDelete
  2. NII ilmekas nägu!
    Rõõmu ja rahu jõuluaega ja edaspidigi!

    ReplyDelete
  3. <3
    Väike inspireeritud jõulutervitus teilegi:
    https://www.youtube.com/watch?v=r3BQ2ZArMSY

    ReplyDelete
  4. Kauneid Jõule kaugele Ameerikamaale!!! Minugi jõulupiltidel domineerivad koerad :D

    ReplyDelete
  5. Otsa nunnu koerakene!
    Meie ka ei kaunista oma elukaid. Aga täna oskas pere sahmimist ja jõuluprae lõhna nautiv kutsa endale korraliku riba maalriteipi saba kylge kerida. Tal tiibetimastifilikult suur ja igale poole ulatuv saba ka. Ja see jõulukaunistis nägi ikka päriselt loll välja, mitte nagu teie viisakas päkapikk 😁
    Toredat pyhadejätku!

    ReplyDelete
  6. Aitäh kõigile!
    Ja Alex, see pensionärist politseikoera klipp on super. :)

    ReplyDelete