Kaksteist

 


Oleks mulle kaksteist aastat tagasi öeldud, et abiellun mehega, kelle lühike sõnum oli just äsja mu veebipostkasti laekunud, oleksin ütleja kuu peale saatnud. Ses mõttes, et kuupealne tundus sama kauge kui sõnumisaatja elukoht teispool Atlandi ookeani, kusagil Mexico piiri ääres. “Ta lohistab su kõrbesse, tarvitab su kallal vägivalda ja jätab laiba kaktuste vahele vedelema”, ütlesid minu sõbrad Eestis. “Ta algatuseks lüpsab su rahast tühjaks, ja seejärel, olles USA elamisloa kätte saanud, kaob kõigi nelja tuule poole”, ütlesid Pauli sõbrad Ameerikas. Või noh, kas just täpselt neid sõnu kasutati, aga midagi sinnakanti saime mõlemad kuulda, kui me suhe alles nii värske oli, et silmast silma kohtunudki polnud. Aga näe. Kaksteist aastat möödas, mina täitsa elus, Pauli raha täitsa alles, ja me endiselt koos nagu kaks turteltuvikest. 

Kui nüüd tooni tõsisemaks võtta, siis need kaksteist aastat selle mehe kõrval on olnud kõige ilusam, lõbusam, seiklusterohkem, turvalisem aeg mu täiskasvanu-elus. Rääkimata sellest, et ääreni armastust, austust, usaldust, imetlust täis. Paul ütleb, et tema tunneb samamoodi.  

Ühesõnaga, täna täpselt kaksteist aastat tagasi kohtusime esmakordselt internetiavarustes. Meie kahe kõnepruugis on tähtpäeva nimeks Howdyversary. Kes terminile selgitust otsib, leiab selle kümnenda Howdyversary postitusest

October 19/2021                    

“We are not the same persons this year as last; nor are those we love. It is a happy chance if we, changing, continue to love a changed person.” – William Somerset Maugham

11 comments:

  1. Mis muud kui õnne ja edu järgmisteks 12, 24, 48, ... aastaks!
    Ja veel mõttetera: "Parem hilja kui mittekunagi"

    ReplyDelete
  2. Ma soovin teile südamest jaksu ja õnne edaspidiseks. Oma kogemusest ütlen, et järjest paremaks läheb!! :)

    ReplyDelete
  3. Õnne, ikka rohkem ja ilusamat 🙂!

    ReplyDelete
  4. Hissand, sattusin peole kogemata :))
    Õnne ja rõemu, kaunimaid rännakuid!

    ReplyDelete
  5. Me täname!
    Ja peole võivad kõik tulla, pole küsimustki, sööki-jooki jagub :)

    ReplyDelete
  6. Õnne ja jätkuvat harmooniat! :)

    ReplyDelete
  7. Küll on tore lugeda, õnne minu poolt ka!

    Mõtlesin, et äkki ongi üks hea suhte eeldus teatav nonkonformism. Selle portaali ja profiilipildi ja selle pildi eelistamise näitel. Et inimestel, kes üritavad vastata sotsiaalsele normile, ja tahavad, et nende partner sellele vastaks, jääb vähem ruumi sellise elu elamiseks ja sellise suhte otsimiseks, kus neil endal tegelikult tore oleks (kuigi vahel võib näkata ka nii).

    Ja võib-olla ongi vanemast peast kergem seda ühiskondlikku survet ignoreerida.

    ReplyDelete
  8. Ahaa, notsu, sa vihjad 10. Howdyversary postituse kommentaaridele, kus ma vastan küsimusele, et kuidas Paulile silma jäin - "Ta ise ütleb, et talle hakkas silma mu “funny face”. Sest enamik daame üritab endast võimalikult apetiitset profiili-fotot üles panna, eks ole, aga minul oli sihuke väheke tobedavõitu naeran-südamest-silmad-kissis-igemed-paistavad pilt"
    https://viistuhatviissada.blogspot.com/2019/11/kumme_8.html

    Jah, ma arvan, et sul on õigus. Nonkonformism on üks olulistest hea suhte eeldustest.

    ReplyDelete
  9. Tosin aastat.
    Segane seitse ja kriitiline kümme on möödas, nüüd tuleb pikk ja ilus sõit...
    Õnne!

    ReplyDelete
  10. Veelkord täname!
    Aga meil jäid seitsme segadused ja kümne kriitilisus ära, sujuv sõit on olnud enam-vähem kogu aeg. (Ptüi-ptüi-ptüi, et ära ei sõnuks...)

    ReplyDelete