Päris elu

 


Veel mõned sadamapildid, kuna eelmise postituse kommentaariumi põhjal tekkis mul tunne, et pean vakstust lauakatet ja roostes toole kuidagiviisi õigustama :) Vaadake, sadamakõrtside interjöör on põhjusega “töölisklassilik”. Need kõrtsid on kalameeste söömakohad, kuhu turiste, kel aega ja tahtmist interjöörile tähelepanu pöörata, satub suhteliselt harva. 

Teisel fotol on krabipüügilõksud, kutsutakse “crab pot”. Paaril korral õnnestus meil krabipüüki ka lähedalt jälgida, sadamasillalt. Viimasel pildil mõõdab kalur, kas saak on legaalne, st. pattapanekuks piisavalt kogukas, või tuleb noore ea tõttu ookeani tagasi lasta. 

September 29/2021

“How do men act on a sinking ship? Do they hold each other? Do they pass around the whisky? Do they cry?” ― Sebastian Junger, The Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea

2 comments:

  1. Ma pole iial elus näinud ookeani ega söönud krabi.
    Veel ei saa surra 😁

    ReplyDelete
  2. Kaamos, tead, mul, kui esimest korda elus ookeani rannal seisin (see oli Californias), tulid pisarad silma. Sest vaatepilt oli NII võimas. Eestis sündinule ja elanule pole suur vesi ju võõras, aga meri ja ookean, tuleb välja, on ikkagi erinevad.

    ReplyDelete