Peaaegu filmitäht

 

Kujutage ette, mis ma avastasin: me selletalvise Californias-käigu ajal sattusin Lillit pildistama filmikuulsa Keeglipalli kivi peal! 
Paul nimelt soetas raamatu Location Filming in the Alabama Hills. Oleme tolles Hollywoodi rezhissööride meelisvõttepaigas juba heal mitmel aastal aega veetnud, uuriks siis ka ajalugu või nii. Noh, ühesõnaga, lappame raamatut, ja sealt vaatab vastu foto 1951. aastast, filmi Rawhide võttegrupi tööst, kaadri keskel Bowling Ball Rock. Mistap Lillikene on meil nüüd peaaegu et filmistaari staatuses. 
P.S. Keda huvitab – siin on nimekiri linateostest, mis sisaldavad Alabama Hillsis üles võetud kaadreid.
 
April 04/2021                                                                                  Image: internet

“If it’s a good movie, the sound could go off and the audience would still have a pretty clear idea of what is going on.” ― Alfred Hitchcock

5 comments:

  1. Ligi nelisada filmi?
    Seal peaksid kaamerarelsid ja prozektorid olema taristus sees nagu haruraudteejaamas, mis neist ikka üles võtta või kokku korjata, kohe tuleb uus tiim peale 😁
    Rawhide. Hm, hakkasin mõtlema, et see film tehti aastal, mil mu vanaisa tagasitulekuni vangilaagrist oli veel mitu aastat aega, aga seal oli damsel in distress ja vähemalt kuuekümnelasulised revolvrid (tuli natuke nagu "aga lapsed Aafrikas nälgivad"-kommentaar)

    Lillile komplimendid poosi eest. Kuidas ta sinna otsa sai?

    ReplyDelete
  2. Jah, 50ndad olid siinpool ookeani tükk maad lõbusamad kui teisel pool…

    Ning jaa, ligi 400 filmi. Uskumatu, et Hollywood ainumastki jalajälge maha jätnud pole. Pakun, et osariigi poolt on looduses filmimisele karmid reeglid kehtestatud. Ja teine uskumatu asi on see, et Alabama Hills kõige oma kauniduse ja erakorralisuse juures rahvuspargiks ega osariigi pargiks pole kuulutatud. Täitsa piiranguvabalt pääseb ligi, pane laager püsti milliste kivide kõrvale hing iganes ihkab. Au ja kiitus rännurahvale, kes seda maa-ala kasutab, igaüks koristab kenasti enda järelt. Lõket võib teha ja puha.

    Ah et kuidas Lilli kivi otsa pääses? Sujuvalt hüpates. See kivipall pole nii suur kui esimeselt pildilt paistab, võrdle teise fotoga – asi selles, et ma valisin kavala pildistamisnurga :)

    ReplyDelete
  3. Nagu diivade pildistamine - kaamera nurk määrab palju :)

    ReplyDelete
  4. See pilt Lillist on ikka superhea! Nii äge :)))

    ReplyDelete
  5. Andsin Lillile komplimendid edasi. Ta oli meelitatud =)

    ReplyDelete