Lilli, update

 


Rõõmusõnum Lillikese fänniklubile: eelmises postituse jutuks olnud probleem on lahendatud, Lillile me saareloleku ajaks, juuniks-juuliks, „hotell“ leitud. Täna käisime naaberlinnas, tutvumistuuril hoiukohas nimega Deschutes Pet Lodge, mille ma veebi-info põhjal välja olin valinud. Ja mis üksnes ei täitnud me ootusi, vaid ületas need mitmekordselt. Mul seda va koeranduskogemust üksjagu, aga nii kaasaegset, puhast, hoolitsetud, rohke personaliga, suure maa-alaga, ilusa haljastusega boarding-businessi pole mu silmad veel näinud. Perefirma, lemmikloomahoiu teenust pakkunud üle 40 aasta, tänaseks vanema põlvkonna käest nooremale üle antud. Ja ega nad siis ainul koeri. Igasugu linde ja rotte ja usse ja muid elukaid võtavad samuti vastu. Ning ei, nad ei pea kogu seda Noa laevatäit ühes puuris. Isegi mitte ühes hoones.

Omanik ise sattus vastuvõtulaua taga olema, korraldas meile ekskursiooni ja tutvus Lilliga, kes, nagu ikka uusi toredaid inimesi kohates, oleks proua Sonja äärepealt suurest armastusest surnuks musitanud. Sonja ei pahandanud, vastupidi – rõõm olevat näha koera, kes end värisedes pererahva selja taha ei peida, kõrvu pea ligi tõmmates, vaid uutele lõhnadele ja kogemustele innukalt vastu astub (loe: kargab). Eks Lilli oli ju sarnases meeleolus ka noil kordadel, mil ta kasvataja juurde hoiule toimetasime. Niipea kui autost välja sai, kadus, saba rõõmsalt seljas, kasvataja valdustesse, „bye, guys, see you later!“

Lillikese „hotellitoaks“ saab olema väike tuba siseruumis, mille üks külg (puuriuks) avaneb teeninduskoridori, ja teine uks, mis ööseks suletakse, avaneb õue, väikesesse jooksuaedikusse. Kaks korda päevas pääseb suurde aedikusse (exercise yard), privaatselt loomulikult, mingit koertepargi stiilis „las (üksteisele võõrad) koerad "mängivad" kambakesi koos“ ebaprofessionaalsust selles asutuses ei kohta, vastasel juhul poleks nad mul sõelale jäänudki, eks. Lisaks ostame Lillile igaks päevaks ca 15 minutilise „Personal playtime“ teenuse: "Your dog will enjoy one-on-one attention from one of our staff and enjoy playing in one of our large grassy yards (in the summer, we even have wading pools for extra fun in the sun)"

Pet Lodge kogemused saksa lambakoertega ja tõuiseärasuste tundmine väärivad samuti märkimist, nagu ka allahindlused: 10% pikaajalise pidamise puhul, 2% sularahas maksmise puhul, ja 5% vanurisoodustust (vanuriteks kvalifitseerume meie Pauliga, mitte Lilli, juhuks kui kellelgi segaseks jäi). Niisiis, problem solved, nagu vanad eestlased ütlesid. Mai alguses viime looma kaheks ööks uue kohaga tutvuma, et tal juuni-juuli tarvis märge mällu jääks, et OK, kui nad mu juba siia tõid, küll tulevad järgi kah, varem või hiljem.  

March 17/2021                                                                                                 Foto: Paul

"I love hotels to which, at 4 a.m., you can bring along a midget, a bear, and four ladies, drag them to your room and no one cares about it at all." ― Janis Joplin

6 comments:

  1. See on ju lausa maapealne paradiis "sakslastele".
    Kui koerad saaksid rääkida, küllap paluks nii mõnigi ajutist varjupaika (hingetõmbepausi), nagu spordilaager, päevakavaga, sh öörahu.
    Rõõmsat meelt Lilli'le.

    ReplyDelete
  2. on ikka maailm :) ( aafrikas lapsed nälgivad jne)
    mul on hea meel!! Praegu tahaks ausalt öeldes isegi üht suure väljaku ja basseiniga all inclusive laagrit :)

    ReplyDelete
  3. Õhh, ma olen jõudnud mingisse vanusesse, kus targutamine on mu lemmiksport. Täiesti tõsiselt kirjutasin kommentaari teemal "aga vaata, et nad ta korralikult ära kuivatavad pärast ujumist, et hot spot ei tuleks," enne kui tuli meelde, et sul on 10+ aastat kogemust ja neil veel rohkem. Aga ikka tahaks õpetada!

    ReplyDelete
  4. Rents, vanus vanuseks, hotspoti meeldetuletus muide täitsa omal kohal, sakslase-tüüpi karvakattega koerte puhul iseäranis. See läheb kindlalt "kuidas Lillit kohelda" instruktsioonidesse kirja. Õnneks Lilli vaevalt et nende basseini lähebki, ta on jube pirtsakas vee puhtuse osas - kui üksainuski liivatera basseinipõhjas, on vesi tema jaoks "must". Printsess herneteral, ma ütlen.

    Aga mis nälgivatesse lastesse puutub, siis mis me siin Aafrikast räägime - Trump pidas lapsi USA-Mexico piiri ääres kehvemates tingimustes, kui Pet Lodge koertel on.

    Ning jah, tõsi, all inc. laager kuluks koroona-ajal ka inimestele ära...

    ReplyDelete
  5. Meil oli kord koer, kes nuuksus isegi siis ukse taga kui isa vetsu läks.. Oli leidlaps ja seepärast tuksis närvisüsteemiga.
    Lilli on ikka väga hästi õpetatud - harjutatud, et mitu kuud rõõmsalt hotellis nõustub veetma.

    ReplyDelete
  6. Jaa, Ritsik, mitmenda ringi koertega on keeruline.
    Aga kutsikast peale ühes ja samas peres elava koera separation anxiety on üheksal juhul kümnest pererahva poolt põhjustatud/külge treenitud. Tehakse suur number koerast lahkumise ja jällenägemise puhul. Meil jah on Lilli sedasi treenitud, mõlemad nimetet olukorrad on tema jaoks business as usual.

    Mis puudutab mitu kuud rõõmsalt hotellis olemisse, siis ei, ma ei arva, et Lilli seal lakkamatult rõõmus oleks =) Ta lihtsalt peab olukorraga leppima. Muidugi teeb südamevalu teadmine, et ta pole need 2 kuud tema jaoks parimas, koduses olukorras. Aga, nii jäiselt kui see ka kõlab, ma olen sedasorti koera-inimene, kes ennast prioriteediredelil koerast kõrgemale pulgale asetab. Sest mis oleks alternatiiv? Loobun võimalusest oma armastatud mehega 2 kuud troopikaparadiisis veeta? Kui ma oleksin 40 aastane, ehk loobuksingi, et küll jõuab. Aga ma olen kakskümmend aastat üle 40 =)

    ReplyDelete