2021

 


Vot ei ole seda tunnet, et teeks möödunud aastast kokkuvõtte, kuigi, kui globaalne jama kõrvale jätta, oli minu isiklik aasta tore. Ja noh, esimene jaanuar kah juba käes, tühja sest selja taha vaatamisest, vaataks pigem ettepoole, eks. Aga foto on mullune. Lappasin tükk aega oma albumit, et leida see üks ja ainus ülesvõte, millega 2020 ära saata. Siin ta on. Meie laager keset suurt mittemidagit, kusagil Idaho osariigi avarustes, suve lõpupoole. Hiline pealelõuna. Maastikupõlengu kirbe lõhn segunemas salveipõõsaste uimastava aroomiga. Tuuletu, kuum. Lugematute miilide ulatuses ei inimhingegi. Tunne, et olukord maailmas, asukoht (mis riik, mis planeet), aastanumber ei oma vähimatki tähtsust. Vabadus. 

Aga! 2021 tuleb minu aasta! Mitte et ma horoskoobi-usku oleks, kuid hiinlased oma kaheteistkümne loomaga on ca kuu aja pärast järjega härja juures. Täpsemalt metallhärja. Ja mina olen metallhärja aastal sündinud. 

Head, sõna otseses mõttes HEAD uut aastat meile kõigile!

January 1/2021

“And now we welcome the new year. Full of things that have never been.” ― Rainer Maria Rilke

4 comments:

  1. Pilt on lahe! Olen korra Arizona kõrbes sihukeses avaras tühjuses autoga kuivale jäänud, päris kõhe tunne oli. Aga kui ümbrust ja olukorda tunned ning selleks ette valmistunud siis on igatsugu matkamine põnev seiklus. HEAD UUT AASTAT!!!

    ReplyDelete
  2. Sulle ja su perele samuti kõige paremat uut aastat, TT!

    Ma siin mõtsin lisaks veel seda, et me USAs oleme ikka vägagi eelisolukorras, mis reisimist puudutab. Vaba voli minna ja tulla, ühest kontinendi servast teise, üles ja alla kah, Ühendriikide piires. Kujutan ette, et näiteks eestlastel, kes reisima harjunud, võib seoses koroonapiirangutega tõsine cabin fever tekkida, oma riik ju nii väikese pindalaga.

    ReplyDelete
  3. Ma olen ise mõelnud, et Canada on ju nii suur riik (mitte ei saa märkimata jätta, et USA'st pindala poolest suurem ;) ) et ka siin meeletult palju põnevaid kohti kuhu reisida. Erinevus, USA'st ehk selles, et kliima poolest jahe, külm ja veel külmem ehkki suvi võib Toronts väljakannatamatult palav olla. Kaugpõhja minekut olen isegi plaaninud, eks näis kuidas see aasta kujuneb, kuhu saab ja kuhu mitte minna.

    ReplyDelete
  4. Jah, Kanadas paraku seda va sooja kliimat napib. Ses mõttes on meil siin USAs tõesti õnnistatud olukord, et vali mida tahad, aastaringselt, jääliustikest troopikani.

    ReplyDelete