Abiks ikka



Hääli alles loetakse, aga Trump kuulutas end juba võitjaks. Mis seal ikka. Kui peaks käiku minema kõige mustem stsenaarium (elik ta tõesti võidabki) ja end tuimestada tarvis, on meil siin Oregonis kõvad eelised teiste osariikide ees: "A nationwide push to relax drug laws took a significant step forward Tuesday as voters made Oregon the first state to decriminalize the possession of small amounts of street drugs such as cocaine, heroin and methamphetamine. Meanwhile, five more states legalized marijuana for adults." Oregon becomes the first state to decriminalize hard drugs like cocaine and heroin

November 03/2020

“A vote is like a rifle: its usefulness depends upon the character of the user.” ― Theodore Roosevelt

8 comments:

  1. Kurim, ma olin pool ööd üleval ja kuulsin otse Trumpi avaldust, et häältelugemise peaks peatama, sest noh tema parasjagu juhib?????? No muidugi olevat ta niikuinii võitnud, kõik olla suure peo jaoks valmis ja mingid ametnikud rikkusid plaani ära, ei kuulutanudki teda veel võitjaks. Putini suust sellist juttu kuuldes ma ei imestaks, aga paneb õlgu värisema, et praegusel ajal ei üllata väga kui demokraatliku riigi president sihukest demagoogiat suust välja ajab. Ameeriklased kuulavad, mõistavad hukka aga ikka hääletab pea pool valijaskonnast tema poolt - ma ei saa üldse enam aru???

    ReplyDelete
  2. Sama siin, TT - ma ei saa üldse aru.
    4 aastat tagasi Trumpi valida - OK. Valijaid ei teadnud, kellega tegemist. Tänaseks teavad enam kui hästi - ja ikka valivad???
    Kurb. Ja hirmutav.

    ReplyDelete
  3. Täpselt - kurb ja hirmutav.

    ReplyDelete
  4. Eks kui posti teel tuleksid Trumpi jaoks kasulikud hääled, räägiks hoopis muud juttu. Aga praegu käitub nii, nagu USAs poleks kunagi varem posti teel hääletatud ja see on alles nüüd leiutatud. Tõesti jube, et demokraatliku riigi president saab sellist jura suust välja ajada ja on inimesi, kes iga viimast kui sõna usuvad.

    ReplyDelete
  5. No ma räägin. Oregon näiteks on juba aastaid AINULT posti teel hääletanud.
    Trump on kriminaal. See pole üllatav. Üllatav on, et ligi pool elektoraadist arvab, et kriminaal Valges Majas on OK.

    ReplyDelete
  6. Elektoraat on pandud uskuma, et ka teine pool (või üldse kõik) on kriminaalid. Seega ei taju nad vahet. Argument "trump on kriminaal" on sama mis "maailm on ebaõiglane" või "jumala teed on äraarvamatud" - no on jah nii, kurb lugu küll, aga minu isiklikke valikuid ei mõjuta see ju kuidagi.

    ReplyDelete
  7. see oli juba ammu ette ennustatud Ernie koomiksis. tüübid vaatavad telekast valimisdebatti ja 1 kiidab: Mina valin selle, kes kõige rohkem valetab!
    :D
    ja tõsi ta on, kergelt hirmutav on mõelda et terve ligi 70 miljonit elusat, paljus osas ehk isegi reprodutseerumisvõimelist inimest valis ikkagi jälle Trumpi... no lohutuseks ma tahaks täpset statistikat absoluutarvudes:
    kui palju EI valinud Trumpi?
    valimisõiguslike kodanike arv kokku, miinus Trumpi valijad?
    US of A valimissüsteem pole küll päris nii lihtne...aga umbkaudu?
    meenuub jälle ammune Savisaare kelkimine, et kuida eesti rahva enamus nagu teda toetas. keegi, kes aritmeetikat oskas, siis meenutas, et 30% hääleenamust tähendab, et 70% EI valinud teda...

    ReplyDelete
  8. Analüüs populistlike poliitikute valijatest:
    https://www.ft.com/content/56e1ea4b-1377-43b1-b956-c15590ae9a69

    "Liberals misunderstand the seductive appeal of populism"

    (laias laastus: et populistide valijad ei ole üks homogeenne mass; näiteks et majandusliku õitsengu lubadus võib panna isegi populisti rünnatud vähemuse liikmed tema poolt hääletama; ja et populistid ei pääse sellest kõigest hoolimata võimule, kui neil pole toetajaid majanduseliidis. kes ei pruugi nende poliitiliste vaadetega nõus olla, aga vaatavad neile läbi sõrmede, kuni neile selle eest mingit präänikut lubatakse.)

    ReplyDelete