Outfit of the Day



Öelge nüüd päris ausalt, kas ma näen sel pildil välja nagu keegi, kes jaksab endale kaheksa tuhat dollarit maksva kleidi soetada? Küsimus oli retooriline, aga ma olen teiega nõus. Ei, otse loomulikult ei näe ma sedamoodi välja. Kuid Google miskipärast arvab, et mul on see raha tagataskust võtta. Jutt käib itaallaste Missonist, millest ma siin mõnda aega tagasi kirjutasin, ja rumala peaga ka linkisin. Google ilmselt haistis raha, mistap viimased paar päeva vaatab mulle igast aknast (arvutiaknast siis) vastu Missoni kleidivalik, teatud mudelid iseäranis. Reklaam, ühesõnaga. Hinnad algavad tagasihoidlikust kolmest tuhandest dollarist (see kleit) ja lõpevad, nagu juba öeldud, pealt kaheksa tuhandega (see kleit). Linkidele vajutate omal vastutusel, eks, minu käest ei maksa hiljem raha sisse nõudma hakata, kui mõne neist soetama peaksite.

Foto on tehtud kellaviiekohvi ajal, varahommikul, jahtisime kõige esimest päikesekiirt Mount Jeffersoni tipul. Mägedes on päeval palav, nii palav, varavalges aga kuluvad kõik kaasavõetud riidetükid marjaks, ülestikku muidugi, kiht kihi peal, et seda va kodutu puuraiduri stiili hoida. Mu istmikku soojendav sall on võlts-Missoni, et te teaksite. Sekkarist, maksis vist kaks dollarit. Ja pange tähele, kohvitermoste tarvis õmblesin vanade kampsunite varrukatest soojendajad, muidu hakkab käsi metalltopsi hoides külmetama. Mul on neid kohvivarrukaid lausa mitme mustriga, matkadel hästi praktiline. Ning pole midagi mõnusamat kui koiduaegne lõke, eeldusel muidugi, et lõkkekraam on õhtul valmis sätitud, ärgates jääb vaid tikku tõmmata.
Foto: Paul
June 28/2020
“The expected value of something is not a good guide to its price.”
― Martin Baxter, Financial Calculus: An Introduction to Derivative Pricing

9 comments:

  1. Aga see kleit sobiks sulle ju väga hästi :P

    ReplyDelete
  2. Kallim kleit sobiks jah, sulle, aga odavam on ... noh, võib ju kanda-tasemel.
    Mul on KERGE kahtlus, et ülehinnatud asjad =) Neile, kel raha üle.

    ReplyDelete
  3. Mulle tegelikult kumbki kleit VÄGA ei meeldi. Ma vist fännangi Missonit pigem kangastaadiumis kui valmisõmmelduna. Ja modell on neil kah kuidagi... alatoidetud.
    Tooted ülehinnatud - jah, otse loomulikult. Kuid mustrid on neil geniaalsed.

    ReplyDelete
  4. Ülehindamisega on nii ja naa. Kui tegemist on tõesti firmaga (ma ei ole praegu uurinud, kas on), kes maksab kõigile käsitöölistele korralikku palka, mille eest neil tõesti tasub seda tööd teha, siis tekib kõrge hind enam-vähem automaatselt.

    vrd Kihnu memme peenest lõngast kinnaste teema. et kui neid kindaid müüakse hinnaga, mille juures see memm saaks päriselt kindategemisest elada, siis ongi kallid.

    ReplyDelete
  5. Sa näed sellel pildil välja rahul ja õnnelik. Nagu sa oleksid seal, kus sa olla tahad. Võib tähendada, et sul on seega raha kalliks kleidiks. Iseasi, kas selline seisund tähendab, et sa tahad kallist kleiti.

    ReplyDelete
  6. Mmm, jaa, Notsu, õigus sul.
    Ma ei leidnud, õigemini ei otsinud veel väga hoolikalt, kuidas nad oma töötajaid kohtlevad, aga nende ajalugu on siin:
    https://www.missoni.com/world/editorial/brand/history/

    ReplyDelete
  7. Murca, ongi täpselt nii – ma olen rahul ja õnnelik ja seal, kus ma olla tahan. See seisund paneb kallist kleiti mitte tahtma.

    ReplyDelete
  8. See kallim kleit on ju parajasti allahinnatud - põhimõtteliselt 5500, täpselt sulle sobiv hind ju. :D

    ReplyDelete
  9. Issand, allahinnatud?! Ja kõigest $5500? See on oomen! Oot ma võtan tagataskust raha ja käin poes ära >>>>

    ReplyDelete