The Luxury of Irresponsibility



Iga kord, kui tekib väikegi lootus, et Ühendriikide president on nö. põhja saavutanud, et enam hullemini pole tal võimalik iseendale (ja üksiti ka kõigile kaasmaalastele) jalga tulistada – iga kord järgneb pettumus. On küll võimalik. Te ikka ta üleeilsest soovitusest olete kuulnud? Et kuidas koroonat tappa? No see on väga lihtne. Loputa end seespoolt klooriga või mõne muu majapidamises leiduva desinfektsioonivahendiga, ja torka ultraviolettlamp tagumikku. Arvate, et ma liialdan? Oo, kui see vaid nii oleks. Siin on Ameerika Ühendriikide 45. presidendi Donald J. Trumpi tsitaat üleeilselt pressibriifingult Valges Majas:

 “So supposing we hit the body with a tremendous, whether it’s ultraviolet or just very powerful, light — and I think you said that hasn’t been checked but you’re going to test it — and then I said suppose you brought the light inside the body, which you can do either through the skin or in some other way. And I think you said you’re going to test that, too. Sounds interesting.
Then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute, one minute. Is there a way we can do something like that by injection inside? Or almost a cleaning, ’cause you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs. So it’d be interesting to check that. So you’re going to have to use medical doctors but it sounds interesting to me, so we’ll see but the whole concept of the light. The way it kills it in one minute, that’s pretty powerful.”
Kogu see sõnasalat on ka lindis: YouTube 3 min 27 sek

www. huffpost: Manufacturer issued a statement after Trump again suggested unproven treatments for the coronavirus.
www. prweek: Lysol and Clorox respond to Trump comment about injecting disinfectant
www. nymag: The Luxury of Irresponsibility
Image: Internet
April 25/2020
“Stupidity is the same as evil if you judge by the results.” 
― Margaret Atwood, Surfacing

5 comments:

  1. Mhmh, iga kord, kui tekib tunne, et enam hullemaks ju ometi minna ei saa, järgneb sellele meeldetuletus, et elu teeb kujutlusvõimele alati pika puuga ära.

    ReplyDelete
  2. Mingis meemis oli niimoodi kirjas:
    1. Ta ei öelnud nii!
    2. Kui ta ka ütles, siis ta ei mõelnud nii!
    3. Kui ta siiski mõtles, siis te saite temast valesti aru!
    4. Kui te mõistsite teda õigesti, siis on tegelikult tegu tähtsusetu pisiasjaga!
    5. Kui see nii väga pisiasi ikkagi pole, siis teised teevad ka ja palju hullemini!

    Kirjutatud oli küll Trumpi kohta, kuid ka Eestis on poliitikuid, kelle väljaütlemiste kohta sama skaalat kasutatakse.
    Nii nagu halb reklaam nii ka lollus levib maailmas vähemalt seitse korda kiiremini kui mõtlemisoskus. Veidi õudne mu meelest.

    ReplyDelete
  3. nojahh, samas vaktsiiniga koos saad ka antibakteriaalsed ja säilitusained, nii et vahet pole :D

    aga jah, võta üks ja viska teist (nimesid ei nimeta). koroona paraku mõistusele-mõtlemisvõimelie mõju ei avalda, muidu võiks arvata, et haigusest ka midagi tolku.

    ReplyDelete
  4. A. vaatas selle video ära, ütles, et pidi oma piinlikkustundega võitlema - et tegemist on ilmselgelt seniilse inimesega, no umbes nagu Brežnevi viimane ots. Selle vahega, et Brežnev ei saanud lõpus vist isegi sellest aru, et ta justkui teistele nähtaval on. Trump on seda vast ikka meelega.

    ReplyDelete
  5. Oh jah.
    Tõsi, elu teeb kujutlusvõimele pika puuga ära. Ja Brezhnevi võrdlus on väga kohane. Nagu ka poliitikute-meem.
    Veelkord: oh jah.

    ReplyDelete