Empaatiline esinäitleja



No tegin siis kah seda isiksusetesti, mis blogijate hulgas liikvel. Mitte et ma ise mingist testist paremini ei teaks, KES ma olen, aga hädasti oli tarvis prokrastineerida. Mul nimelt on pooleli camperi kõhualuse katmine niiskust hülgava vedela kummiga, ja see on NII õudne töö, et mina, kes ma loomu poolest sääraseid koheselt nähtva tulemusega tegevusi lausa jumaldan, üritan juba teist päeva camperi all pingikesel istumisest ja pintslikese liigutamisest kõrvale hiilida, moel või teisel. Niisiis, testitulemused:

85% ekstravert_____15% introvert
55% visionäär______45% realistlik
29% loogiline_______71% empaatiline
54% planeeriv______46% otsiv
92% veenev_________8% ettevaatlik 

Julgemad võivad tulemuste adekvaatsust kommenteerida :-)
P.S. Testi kohta täpsemalt: 16 personalities - Introduction
Aprill 21/2020
“The fact is that we have no way of knowing if the person who we think we are is at the core of our being. Are you a decent girl with the potential to someday become an evil monster, or are you an evil monster that thinks it's a decent girl?"
"Wouldn't I know which one I was?"
"Good God, no. The lies we tell other people are nothing to the lies we tell ourselves.” ― Derek Landy, Death Bringer

17 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Lugesin teie / su postitust, otsustasin samuti prokrastineerida, sain sama tulemuse (protsendid on küll väga erinevad). Kahtlustan, et mu alateadvus otsustas mulle raskel ajal komplimendi teha. Samas, halb aeg kuulda, et olen ekstravert - järelikult on karantiin minu jaoks raske!

    Õlad vajusid kohe längu.

    ReplyDelete
  3. See eesti tõlge on ikka selline, et hoia ja keela. "ettevaatlik" on "turbulenti" tõlkena täiesti arusaaamatu.

    ReplyDelete
  4. Jaa, Notsu, tõlge on JUBE.
    Jyri, mulle võib sina öelda.
    Testitulemus kui kompliment, hmm? Nojaa, mul on empaatiaprotsendi üle muidugi hea meel. Samuti selle üle, et visionäär ja realist on mus suhteliselt tasakaalus, nagu ka planeerija ja uiu ajel otsustaja.
    Kuid oleksin meelsamini näinud, et minus on enam introverti kui see närune 15%. Ei, mitte karantiini pärast, see ei ole mulle sugugi raske. Aga elukogemus on näidanud, et sageli on ühiskonnal (loe: kaaskondsetel) ekstravertidele põhjendamatult kõrged ootused. Umbes nii, et noh, alati oled nii tubli ja tragi olnud, rõõmus nagu linnuke, mis siis nüüd äkki lahti? (kui ekstravert juhtub oma muret kurtma või suhtluspaastu vajama vms.)
    Umbes sarnane seis on ka kaaluteemal. Ülekaalulisele inimesele ei tohi ühtegi märkust teha, body positivity ja kogu see muu värk, küll aga võib minusugustele kerget kaalu inimestele häbenemata öelda “sa peaksid rohkem sööma”.
    Topelstandardid =)

    ReplyDelete
  5. Tõlge on jube. Et aru saada, mida mulle öeldi, lugesin pärast i-keelset versiooni. Ja no testitulemus komplimendina, noh, see pole väga tõsine jutt. Ütleme, et ma ei tundnud ennast tulemusest väga hästi ära. Miks see valejutt siis tingimata kompliment oli, las see jääb.

    ReplyDelete
  6. Seda testi tehes on natuke samasugune tunne nagu lehesabast horoskoopi lugedes. Midagi nagu oleks, aga....
    Lõbus vähemalt. Küllap midagi läheb täppi ka, ma olen ühel tööintervjuul ka midagi samalaadset täitnud ning jah, testi ülesehituse erinevusest hoolimata olid ka tollal tulemused samasse väravasse.
    Oskaks nüüd nende tulemustega midagi endale head teha ka, see oleks vast tore, aga isiksuse tüübiga on vist nagu vasakukäelisusega. On nagu on. Vaatan su veenvuse kõrget skoori ja nohisen kadedusest.

    ReplyDelete
  7. Mul tuli seekord ENFP-A, mis üllatas, sest tavaliselt tuleb mul ikka mingi NT.
    E-sid ja I-sid on olnud kord nii, kord naa.

    Aga ma kaldun muide arvama, et kui inimene elab suht isoleeritult, siis tuleb tal testi tehes kõrgem ekstravertsuse skoor kui samal inimesel, kellelt nõutaks kogu aeg suhtlemist.

    Elik: ma saan tunda, et mulle täitsa meeldivad seltskondlikud üritused, sest ma saan endale suurem osa ajast üksindust lubada, seltskonnaüritus ongi ainuke koht, kus ma inimesi näen (peale oma elukaaslase muidugi ja tõtt-öelda ei näe ma suur osa ajast tedagi, sest meil on Koidu ja Hämariku päevarežiim).

    ReplyDelete
  8. Mõtlesin sama selle introverdi värgi kohta. Kusjuures, osad küsimused olid (ma tõesti ei viitsi seda testi läbi töötada ja ega ma oskakski) sellised, et ma olin juba seltskondlikus situatsioonis ja siis pidin otsustama, kuidas käitun. Ma tõesti ei tea, aga mul tekkis testi tehes korraks mõte, et kui nad selle mulle ekstravertsuse alla panevad, siis ebaõiglaselt. Lihtsalt, kui oled vees, siis siputad. Aga see ei tähenda, et ma meeleldi ujuma läheksin.

    ReplyDelete
  9. Notsu, jaa, ma arvan, et sul on õigus isoleerituse ja ekstravertsus-skoori seose koha pealt. Mul enam-vähem samamoodi kui sul, saan endale üksindust lubada, poed ja seltskonnaüritused on enam-vähem ainsad kohad, kus inimesi kohtan.

    Kaamos, mina jälle nohisesin kadedusest, kui su blogist lugesin, et kuulud ühte kampa Tolkieni ja Shakespearega. Minul on kõigest Obama ja Oprah. Mitte et mul nende kui isiksuste vastu miskit oleks, aga sellegipoolest...

    ReplyDelete
  10. mhmh, teeb kadedaks jah. Parim tüübikaaslane, keda mulle pakuti, oli Willy Wonka, muidu olid valdavalt näitlejad.

    ReplyDelete
  11. Selliste tüübitestide tulemused sõltuvad ilmselt ikka rohkem või vähem hetkeolukorrast, kuigi nende puhul alati rõhutatakse, et vastake nii, nagu on "tavaliselt". Üks mu sõber, kes on maailma kõige korralikum ja süstemaatilisem inimene, tegi sama või mingit analoogset ja sai tulemuseks, et ta on õudne tuulepea ja kaootilisuse musternäidis. Mind hakkas kohe huvitama, kuidas ta sellise tulemuse sai ja ilmnes, et ta oli vastanud lähtuvalt sellest, kuidas tal tollel ajahetkel elus asjad olid, mitte lähtuvalt oma loomusest.
    Introvertsuse-ekstravertsuse skaalal tuleb see vast kõige paremini välja, parajasti suhtlemisest oimetu introvert saab siis ka introvertsuses kõrgema skoori.
    Frieda, 94% introvert ka karantiiniajal.

    ReplyDelete
  12. Frieda, jaa, see on väga asine märkus, et testitulemus sõltub paljuski hetkeolukorrast.
    Ja mis ekstravertsuse/introvertsuse skaalat puudutab, siis ka ekstravert võib testi tegemise hetkel suhtlemisest oimetu olla, või siis vastupidi, suhtluspuuduses, viimase puhul saab kõrgema ekstravertsusskoori – just nagu Notsugi eespool osutas.

    ReplyDelete
  13. Hmm, LEEVIKESE kommentaar kadus müstilisel moel siit ära, postitan uuesti:
    Leevike ütles: "Ei oska kommenteerida kui isiklikult ei tunne aga tunnen, võib olla ekslikult, et iga eestlane rõõmustab peale seda testi kui tuleb välja et on ikka ekstravert.
    No pun intendend."

    ReplyDelete
  14. Novot, Leevike, kuna mina olen ilmselt mittetüüpiline eestlane ehk ekstravert, vähemalt pealiskaudsel vaatlusel, siis rõõmustaksin küll, kui mus seda va introverti rohkem märgata oleks ja/või märgataks. Ehk siis vt. ülaltpoolt "ekstravertide raske elu" =)

    ReplyDelete
  15. see, mida keegi kaootilisuse musternäiteks peab, on ka erinev.

    mul üks sõbranna arvas ikka, et ta on selline normaalselt korralik inimene (minuga võrreldes raudselt korralikum). Kuni ta sai teada, et on oma korteriomanikule trauma põhjustanud, sest ei puhastanud ekstra vannitoa vuugivahesid. Too oli olnud šokist sõnatu ja suutnud ainult vaikselt midagi väljendada. Sõbranna võttis sestpeale koristaja, et oleks hundid söönud ja lambad terved, aga see lugu näitab, kui erinevad standardid inimestel on.

    ReplyDelete
  16. Aga su postituse lõputsitaadi kohta: mõtlesin, et huvitav, kui palju inimeste endi testitulemustega kattuks, kui sama testi tehtaks üksteise kohta. Nt blogosfääris. Siis saaks blogijad ehk teada, millist külge nad endast väljapoole paista lasevad.

    ReplyDelete
  17. Just, Notsu, kui sama testi tehtaks üksteise kohta...
    Ma tegelikult andsin postituses ka sellekohase vihje, kirjutades "Julgemad võivad tulemuste adekvaatsust kommenteerida" =)

    ReplyDelete