Mis on linnukesel muret



Murca juures küsiti hoolitsevalt, mis mured praegustes oludes on ja milliseid neist levinumatest muredest üldse pole. No vaatame asja lähemalt. Pean täitsa ausalt ja isegi pisukese piinlikkusega tunnistama, et ajal, mil enamik inimesi muretseb, olen mina sellest tegevusest enamjaolt vaba. Meil Pauliga puuduvad kooliealised lapsed, keda iga päev tagant peaks utsitama, et distantsõpe edeneks, või mis veelgi hullem, kelle õppetükkide kallal omaenda päid peaksime murdma. Kummalgi ei ole enam ka vanemaid, kelle viirusele vastuvõtlikkus murelikuks teeks. Eee… hmmm… seda et… kui numbreid vaadata, oleme me ise ju suguvõsade vanemas otsas. Ma muide just täna sattusin selgitusele, kust see riskigrupi alumise otsa number, 60, mõnes riigis vist lausa 55, võetud on. Statistikast nimelt, ennekoroonasest -  sellest vanusest hakkavad kodanikud tihedasti arstiabi vajama. Noh, meil kahel on tervised igatahes rohkem korras kui mõnel tükk maad nooremal. Mitte et end nüüd lausa surematuks peaksime, aga oleme tip-top vormis, vaata kust otsast tahad, liikumise või toitumise või mis iganes.

Tegelikult on mu ainuke mure praegu seotud Pauli tööga, sest kui kutsutakse, tuleb tal minna. Lisaks veel sihuke isekas teema, et sügisepoole oli esialgsete plaanide kohaselt Kauai komandeering(ud) ette nähtud, mina muidugi kaasas. Juba rõõmustasin, et saan palmi alla, aga nüüd teab ainult Issand ise, mismoodi need asjad sügisel käivad. Elame, näeme. Eile vaatasime filmi – polegi tähtsust, millist nimelt – ja seal oli peostseen, hulk rahvast tihedalt koos lõbutsemas. Ma ei tea, kui juba nüüd, peale paarinädalast sotsiaalset distantseerumist on säärast pilti imelik vaadata (oi, näe, üksteisele NII lähedal!), mis tunne siis veel paari kuu või rohkema möödudes tekib, kui praegused käsud ja keelud peaksid senikaua kehtima? Jaa, me kõik oleme visatud otse keset Ajalugu. Unustage BC ja AD. Uus reaalsus on BC ja AC. Before and After Corona.

Muredest veel. Lugesin lehest, et peenemad prouad on hädas, kuidas küünte ja kulmude ja muu säärasega saab, kui liikumiskeeld. Äkki peab ise juukseid värvima hakkama, ja nii edasi. Fox News Host Ainsley Earhardt: People Under Lockdown Can’t Get Their Nails Done “You’re gonna see what color our real hair is because our roots are gonna grow in. Women are saying, you know, this is not a priority, people are dying and I realize that, but they can’t get their nails done.” Yeah. Ma olen ikka täitsa õnnega koos, et harjunud siin metsa sees ise iga viimase kui iluprotseduuriga hakkama saama, juukselõikus välja arvatud. Üleminek täisteenuselt iseteenindusele võib üsna traumeeriv olla, ütlen seda täitsa ilma sarkasmita.

Ahjaa, saatsin Ametnikele kirja palvega mu kodanikuks pürgimise sõrmejälgede võtmine edasi lükata. Ei hakka mina küll praegu Suurde Linna sõitma, seal immigratsiooniameti ooteruumis ju puha pagulased koos, kahtlased tüübid, Mehhikost ja Lähis-Idast ja Eestist ja jumal teab kust - saan veel äkki Pisiku külge (ptüi, ptüi, ptüi). Mis aga Pisikusse puutub, siis meil siin, nagu ilmselt teilgi, lihtkodanik niisama lambist end corona-testida ei saa. Testimine on valitutele. Küll aga levib järgmine soovitus: "For the average American the best way to tell if you have covid-19 is to cough in a rich person’s face and wait for their test results."
Foto tegi Paul Californias, Sacramentos. 
March 27/2020 
“You worry too much. Eat some bacon...what? No, I got no idea if it'll make you feel better, I just made too much bacon.”― Justin Halpern, Sh*t My Dad Says

5 comments:

  1. Mul on kooliealised lapsed.
    A ma ei muretse distantsõppe pärast grammigi rohkem kui tavalise õppe pärast.

    ReplyDelete
  2. Kas sind tõesti praegu kutsuti sõrmejälgi andma? Kõik sellised asutused peaksid ju kinni olema. Küsin sellepärast, et mu pojal on kodakondsuse protsess pooleli, tahaks teada, kas on lootust, et sel aastal midagi toimub.

    ReplyDelete
  3. Askeldaja, jaa, kutsuti, appointment 2. aprill. Mul läksid kah imestusest silmad suureks. Samas, kuna USA on oma olemuselt pagulaste riik, on Immigratsiooniamet elutähtis riigiasutus.
    No ma ise loodan kah, et asjad sel aastal ikkagi liiguvad. Aga praegusel hetkel küll ei isuta rahva hulka minna, kuigi eks Asutustes ole ettevaatusabinõud tarvitusele võetud, kellegagi lähestikku istuma ei pea jne jne.

    ReplyDelete
  4. VVN, jaa, eks neid distantsõppega hakkama saavaid lapsevanemaid (ja lapsi) kindlasti jagub küllaga, aga ma miskipärest olen sattunud just nimelt kurtmisi lugema. Oma viga muidugi =)

    ReplyDelete
  5. Sõltub koolist kindlasti ka, mida nad täpselt nõuavad ja mismoodi oma nõudmisi edastavad.

    Aga laias laastus on introverdilapsukestel kindlasti praegu kergem.

    ReplyDelete