"Ma käisin poes"



Kas te olete tähele pannud, mis on praeguses olukorras üks kõige sagedamini kasutatud lauseid? See on: „Ma käisin poes“. Silmas peetakse muidugi toidupoodi. Veel kuukene tagasi käisid inimesed trennis, kinos, külas, koolis, Soomes, Lätis, Tenerifel, maniküüris, kulmudes, kaltsukas... kus iganes. Täna? Täna on enam-vähem ainuke koht, kus käia, toidupood. Ma küll väga loodan, et ühel päeval, kui jälle igal pool käia võib, ei võta ma seda iseesesest mõistetavana, nagu võtsin enne Viiruse tulekut. Elukestev õpe või nii...
Pildid tehtud Seattle turul, sügisel 2018.
March 31/2020
“Things taken for granted are the things, if not granted, causes us the biggest discomfort. Very often it's the neglected small things which forms the biggest of shadows while walking away."
― Shahenshah Hafeez Khan

14 comments:

  1. Ma käin jalutamas ja jooksmas.
    2 x nädalas toidupoes - muidu kodust välja ju ei saa.
    Helistan sõpradele...ikkagi inimesed ;)

    ReplyDelete
  2. Ahh, mis letid!!!
    see on nüüd küll provokatsioon:)
    Ma kahtlustan, et ka rahuaaajal polnud Eestis sellised lette ( või kes seda vana aega enam mäletab ) :)

    ReplyDelete
  3. Pärast ... saab öelda, et läksin hulluks/hapuks/halliks :)

    ReplyDelete
  4. Peaks Tartu turul korra käima, siis saaks võrrelda.

    ReplyDelete
  5. Oi, Notsu, ma kardan, et Tartu turuga pole mõtet võrrelda – mitte et Tartu turg võrratu ei oleks, aga piltidel on kuulus Pike Place Market. Ma tegelikult plaanisin turust lausa postitust teha, peale Seattles käimist, iseäranis kalaturu osast, mis on tõeline vaatemäng – aga noh, see postitus on kusagil seal, kus teisedki “peaks sellest kirjutama” postitused =)
    “Pike Place Market is a public market overlooking the Elliott Bay waterfront in Seattle, Washington, United States. The Market opened August 17, 1907, and is one of the oldest continuously operated public farmers' markets in the United States”
    https://en.wikipedia.org/wiki/Pike_Place_Market

    ReplyDelete
  6. Tervikuna vbla mitte (ei tea, pole näinud ega käinud), aga mõne sama uhke pildi saaks vast küll, vähemalt enne koroonat oleks saanud, praegu ei tea. Tõtt-öelda ise ei kipu sinna väga praegu, kardan vanainimeste hordidesse sattuda.

    Kui ilmad soojaks lähevad, tundub avaturg muidugi viirusevastasem, ikkagi vaba õhk ja ultraviolett.

    ReplyDelete
  7. Notsu, igaks juhuks lisan, et ma absoluutselt ei kipu Tartu ja Seattle turgu võrdlema, mul olid Seattle pildid käepärast, Tartu omad aga mitte, ja ma lihtsalt täpsustasin Indigoaalase kommentaari peale, mis turuga piltidel tegemist. Ärge nüüd jumala pärast arvake, et ma Seattle turgu Tartu omast kõrgemale upitan vms=)

    ReplyDelete
  8. igatahes RÄME värske salati isu tuli selle peale, aga ma alles esmaspäeval käisin poes, ei tea, kas nii ruttu sünnib uuesti minna. Mehel tuleb reedel sünnipäev, see on äkki piisavalt soliidne põhjus.

    ReplyDelete
  9. Vabandust, vabandust... ega see hea mõte polnud jah säärast värsket vitamiiniküllust praegusel keerulisel ajal blogis letti lüüa. Oleksin pidanud panema pigem Seattle kalaturu pilte, seal oli igasugu jõletisi, ei ajanud isu peale, ajas hoopiski iiveldama =)

    ReplyDelete
  10. Ma olen sellel Pike Place marketil käinud. Natuke enne seda käisin mingil Kesk-Aasia turul - vist oli Osh, kus turg on samas kohas olnud viimased kaks TUHAT aastat. Ütleme nii, et see Pike Place tundus päris turu kõrval nagu Nukuteatri etendus.

    ReplyDelete
  11. Kaur, kõige lugupidmisega – sa tõusid vasaku jalaga voodist või?? Mina pole tol sinu nimetet vägeval Idamaa turul käinud. Mulle Pike Place VÄGA meeldis. Jättis väga toreda mulje. Hakkas sul nüüd parem, et said minu kenale mälestusele vee peale tõmmata? Uskumatu. Nõme. Paluks sellisel toonil mu blogis mitte kommenteerida.

    ReplyDelete
  12. Kaurile: tulin hommikuselt koeraringilt ja no ikka ei ole oma üllatusest üle. Ma saaks aru, kui sedasi oma kogemust teise omast väärtuslikumaks seaks mingi suvaline-tavaline kibestunud kommija, keda ma ei tunne – ma suunaks ta 5500 kommentaariumi reeglite juurde ja unustaks asja. Aga sina, tark inimene ja hea (blogi)sõber??! Mul ausalt öeldes kukkus suu lahti. Ise vaatan hoolega, et Notsu nimetet Tartu turule varba peale ei astuks, võrdlema ei kipuks, sest fakt on, et Seattle turg ON Tartu omast suurem mitmes mõttes, ja siis tuled sina ja ütled „nukuteater“. No ma ei tea. Et kelle kogemus on ikka ägedam, jah? Et kui mina näiteks ronin siin mõne kodukünka otsa ja kirjutan sellest, et ilus küngas, tükk tööd oli üles pääsemisega, siis sinu poolt tuleks, et nukuteater, vat kus mina ronisin Mont Blanci otsa (kusjuures ronisidki, respect!) Oi ma ei või. Ma täitsa ärritusin =)

    ReplyDelete
  13. (Ma arvan, Kaur üritas öelda, et on näinud veel palju suuremat turgu ja ossapüss küll.)

    ReplyDelete
  14. See on sinust armas, VVN, et sa Kauri kaitsed, ma olen teda ise ka vähemalt üks kord kaitsnud (mehed, neid tuleb ju hoida, ja blogivaid mehi seda enam =). AGA. Ta ütles: „see Pike Place tundus päris turu kõrval nagu Nukuteatri etendus.” Elik TEMA käis “päris turul”, mina käisin nukuteatris. Nii et ei olnud siin midagi ossapüss.

    Ma ei saa ise kah hästi aru, miks Kauri komm mind sedasi torkas, vbl seetõttu, et mulle Seattle turg tõesti niiväga meeldis. Jaa, ma pole ühelgi idamaade turul käinud, tõenäoliselt on need miljon korda muljetavaldavamad. Aga selle loogika järgi võiksin ma siis Kaurile öelda, et see sinu Mont Blanc on nukuteater, PÄRIS mägi on Everest?

    Aga las ta olla. Vast polnudki see Kaur, kes vasaku jalaga voodist välja astus, vaid hoopiski mina, et sedasi takka üles lööma hakkasin =)

    ReplyDelete