Illuminaadid? Reptiilid? Tulnukad?



Kes siin planeedil asju sätib praegu, ma küsin??
Nali naljaks, ma olen viimane, kes usub koroonalegende à la „Hiina laborist lahtipääsenud biorelv“, aga no lööge või maha, midagi sellel pildil ei klapi. Millal enne valitsused väikesest inimesest hoolinud? Kodanike tervise majanduskas(v)ust ettepoole seadnud, liiatigi sääraseid drastilisi meetmeid kasutades? Aga nüüd korraga on vaat et iga viimne kui riik rahva heaolu eest muretsemas, praktiliselt kogu planeedil jäetakse elu seisma, valitsused on nõus elanikele laenukergendusi andma, sularahatshekke välja saatma, katastroofiliste, kauakestvate majanduslike tagajärgedega võitlema, peaasi et inimesed, iseäranis vanemad inimesed, elus ja viirusevabad püsiksid? Kui keegi oskab mulle selle ennenägematu anomaalia ära põhjendada, kuulan huviga.

Vanainimestest rääkides. Täna käisime linnas paari asja järel, toidupoes ka. Tunglemist polnud, kaupa jagus kenasti, aga praktiliselt kogu ostjaskond oli silma järgi hinnates 70+, hoolimata faktist, et kõikvõimalikud kanalid soovitavad ses vanuses olijail ostukäike piirata. Ja hoolimata faktist, et meie kandis vanureid hätta ei jäeta, abi küsitakse ja antakse, valitseb kõva kogukonnatunne. Minagi levitasin eile õhtul eakate naabriprouade hulgas sõna, et homme lähen poodi, kel miskit vaja, andku teada. Mitte keegi mitte midagi ei vajanud, kõike olla kodus rohkem kui küllalt. Aga poes, ennäe, jalutab üks neist „ei vaja midagi“ naabrimammidest mulle riiulivahes vastu.
 
For the record: peldikupaber oli täitsa olemas, tõsi küll, ostupiiranguga ning kesises valikus, aga olemas. Lihalett oli tühjavõitu, kuid mitte tühi, ja noh, tühjavõitu on suhteline mõiste, onju. Meil siin USAs on need lihaletid normaalolukorras liigagi lookas, valik võtab silme eest kirjuks. Muude kaubasortidega näis täna samamoodi, mitmed artiklid puudusid, aga sellest, et poes tühjus haigutaks, oli asi valgusaastate kaugusel.

Häid uudiseid: Pauli töölähetus lükati paar nädalat edasi, eks siis paistab, kuidas olukord riigis on, kas tiim saab kohale lennata, tööga pihta hakata, või peavad veelgi venitama. Ikka väga nadi tunne oleks olnud mees pühapäeval lennujaama viia teadmisega, et lendab kriitilisel ajal kontinendi teise otsa, hotellielu peale, abikaasa hoolitsusest mitme tuhande miili kaugusele. Nüüd võime selleks korraks kergemalt hingata, tõmbame end siin kanjonikaldal mõnusalt kerra, praktiseerime toda  paljureklaamitud sotsiaalset distantseerumist.
Fotol: jäätunud veesilm kodukanjonis. Paul pildistas.
March 17/2020
“The main thing that I learned about conspiracy theory, is that conspiracy theorists believe in a conspiracy because that is more comforting. The truth of the world is that it is actually chaotic. The truth is that it is not The Iluminati, or The Jewish Banking Conspiracy, or the Gray Alien Theory. The truth is far more frightening - Nobody is in control. The world is rudderless.” ― Alan Moore

13 comments:

  1. Ära nüüd muretse, kõik riigid ei osale selles anomaaliad, Venemaa ei testi eriti üldse ja vastavalt on nende statistika liiga ilus, Ukrainas pole ka eriti positiivseid proove...
    Aga Eestis vist keegi ütles välja, et praegu toimuv on nagu ülemaailmne suurõppus.

    ReplyDelete
  2. Muide, ma pole majandusteadlane, aga kas tegelikult see paanika selle iseenesest siiski mitte liiga õudse viiruse ümber ei peaks hoopis majanduskriisi tagajärgi pehmendama või peitma? Noh et kui viirus on ettekäändeks, siis pööratakse majandusele vähem tähelepanu ja kollaps aetakse viiruse süüks, mis vabastab süüst majanduse juhtimise?
    Illuminaadid jah.

    ReplyDelete
  3. No mina olen aru saanud et paljudele vanuritele on poes käimine nagu meelelahutuse eest või nagu minu ämm ütleb et kodust välja saada ja inimesi näha. Praeguses olukorras muidugi mitte nii mõistlik.

    ReplyDelete
  4. Mis krdi vanuritele =)
    Mulle on ka poeskäik tükk päevast, mida oli tore kulutada ja tegelt ma olen muutnud nii palju, et igapäevase (või kaks korda päevas, vahel, üks pood, kus piim odavam ning suurem valik ja teine pood, kust vahel puljongikonte saab, koer ja 48 senti kilo) poeskäimise asemel käin üle päeva.
    Jõhker isolatsioon.

    ReplyDelete
  5. Ilmselt on nüke selles, et "põhjus välja minna". Mul oleks nagunii põhjus koera näol, aga hoopis toredam on välja minnes omada ka eesmärki, mitte lihtsalt tammuda pargis ringi ning mõne aja pärast leida: "Noh, aitab nüüd ka".

    ReplyDelete
  6. Venemaa osas jäi mulle kusagilt silma uudis, et mõned vene oligarhid on vägagi mures, et vaja oleks rahvast testida, ja teiste riikidega koostööd teha jne jne. Linki ei oska takkajärgi osutada, uudiseid tuleb ju uksest ja aknast.

    ReplyDelete
  7. Siinkandis on vanuritele teatud aeg poes käimiseks välja kuulutatud . Äkki teil ka ja sattusid just sellel ajal ?

    ReplyDelete
  8. ... ja ma saan sellest "põhjus välja minna" vägagi hästi aru, emotsionaalsel tasandil. Ma ise käitun tegelikult samamoodi. Aga praeguses olukorras tõmbab mul siiski kulmu kortsu, kui kogu maailmakord on pea peale pööratud, et eelkõige vanemat põlvkonda säästa, ja siis nad ikkagi hiilivad ringi =)

    ReplyDelete
  9. Ei, Unknown, meil siin ei ole nn. spetsiaalset vanurite poeaega välja kuulutatud.

    ReplyDelete
  10. Ma pakuks, et riikide tegevuse taga võib olla ka kaalutlus "laseme majanduse praegu natukene ja kontrollitumalt lukku, sest kui kriitiline protsent elanikke KORRAGA haigeks jääb, variseb süsteem üldse kokku".

    ReplyDelete
  11. aa no ja poliitikuid huvitab avalik arvamus ka ja praeguse seisuga vaatab avalik arvamus pigem pahasti selle peale, kui tehakse liiga vähe.

    ReplyDelete
  12. Jep, Notsu, mul on kah õrn lootus, et praegu lastakse asjadel KONTROLLITULT allamäge minna, aga... esiteks, allamäge veeremist on teadagi raske peatada, ja teiseks, loe postituse juurde kuuluvat tsitaati =)

    ReplyDelete
  13. muidugi.
    Ma pean silmas, et see on tõenäoliselt eesmärk. Valijatele meeldimise eesmärgi kõrval.

    ReplyDelete