Howmuchtoiletpaper.com




Oi, vaadake, mis ma leidsin!! This online toilet paper calculator will tell you just how long your supply will last. /suundub rulle üle lugema/

CNN: Howmuchtoiletpaper.com is a website created by student software developer Ben Sassoon and artist Sam Harris, both based in London, in response to the coronavirus pandemic. The tool calculates just how long your stash of TP will last you during a quarantine. The idea came to them naturally, while talking about how much toilet paper they used, and how that would change during the pandemic. Thus, the website was born.
The layout is simple. Users enter how many rolls of toilet paper they have and how many times they visit the loo. If you scroll to the "Advanced Options" section, you can really get detailed, customizing the average number of wipes per trip, the number of sheets per wipe, sheets on the roll, and people in the house.
March 23/2020
“One of the most jolting days of adulthood comes the first time you run out of toilet paper. Toilet paper, up until this point, always just existed. And now it's a finite resource, constantly in danger of extinction, that must be carefully tracked and monitored, like pandas?”
― Kelly Williams brown, Adulting: How to Become a Grown-up in 468 Easy(ish) Steps

11 comments:

  1. Vetsupaberit on mul alati terve kapitäis. Costco'st ostan ja sealt tuleb mingi... 30 rulli korraga?

    Aga kui nüüd muid asju varuks ostsin, sain aru, et mul pole AIMUGI kui palju toitu näiteks kuuga kulub. Makarone, kaerahelbeid ja selliseid põhiasju näiteks. Kiiresti otsa saavate puhul on palju lihtsam, seda ma tean täpselt kui kaua banaanikobara või piimaga hakkama saab. Ja ma ei saa ütlemata jätta, et eks me ole natuke hellitatud ka - maailmas möllab surmav pandeemia, aga pooled inimesed leiavad ikka, et nad ei pea oma heaolus mitte ühtegi järeleandmist tegema. Just lugesin ühest blogist, kuidas peab tihti poes käima, sest puuviljad saavad ju otsa. Ei ole sellist mõtlemist, et panen portsu õunu külmkappi ja söön neid, selle asemel, et ülepäeviti virsikute ja viinamarjade varu käia täiendamas. Mitte, et ma ise parem oleks - okei, me ei käi poes, tellime netist - aga ma ikka taban end mõtlemast, et oi-oi, peaasi, et midagi nimekirjast välja ei jääks. Piinlik veits. Aga mis sa teed.

    ReplyDelete
  2. Ohh, Anu =)
    Hellitatud?
    a) kõigil ei ole tohutusuurt külmkappi. Mul on nt pisim võimalik variant ja ma isegi ei saanud palju aastaid aru, miks suuremat vaja on - see ei olnud mul kunagi nii täis, et oleks mingit mahutavusmuret, sest - üllatus - kõigil ei ole raha nii palju, et osta külmik täis ja siis sealt asju ära visata, kui halvaks lähevad.
    Kõrvalmärkus: ma ei saanud tükk aega aru, miks inimesed toitu ära viskavad. Ma ju ostangi koju nii palju toitu, kui lastega ära sööme ja vahel natuke vähem? Nüüd ma ostan juba veits rohkem, raha on rohkem, aga no idee on ikkagi "ma ei osta, kui me ära ei tarbi, dohh!"
    b) kõigil ei ole ka autot, millega raskeid asju koju varuks tuua. Mineraalveepudeleid, üks on 1,25 liitrit, ma ei vea käe otsas rohkem kui kuus ära. Millest jätkub kolmeks päevaks.
    Ehk ma isegi ei tunne end kuidagi süüdi, kui üle päeva poes käin ja lisaks siis ka viiinamarju ostan vahel.

    ReplyDelete
  3. Sellest ma räägingi, et kui päris aus olla, saaks palju väiksema valiku ja vähema poeskäimisega söönuks. Mineraalvesi ei ole ju eluliselt oluline toiduaine, et seda peaks praeguses olukorras ülepäeviti juurde toomas käima. Ma ei taha vaielda, ma lihtsalt sooviksin, et rohkemad inimesed praegust olukorda tõsisemalt võtaksid kui seni.

    ReplyDelete
  4. Mul ses mõttes on eluliselt oluline, et ilma ma ei sure jah, aga kuni ma regulaarselt mineraalvett ei joonud, oli mul migreenihoog kord nädalas.
    Nüüd on keskmiselt kord kolme nädala sees.
    Ja usu, migreen paneb vahel soovima, et oleksid surnud ja sumatriptaan (ehk migreenirohi) aitab nüüd jälle. Enne mineraalvett enam ei aidanud.

    ReplyDelete
  5. Kui palju kraami kuu jooksul kulub – ma mõne asja kohta tean, näiteks kuivained, me ostame need suurtes, ca 10 kg kottides, ja alati märgin ostukuupäeva koti peale. Näiteks toortatart kulub ca 10 kg aastas. Aga enamike toiduainete jm majapidamiskraami suhtes pole jah palju aimu, eks see sõltub olukorrast ja hooajast ka. Näide: mul kulub pabertaskurätte praegu ulmelistes kogustes, sest kevad ja allergia. Muul aastaajal kulub kümneid kordi vähem. Kohviubade kohta hakkasin alles nüüd arvestust pidama, et kaua kilone kott kestab. Samas – ka see on suhteline, sõltub, kui palju ma mingil perioodil kohvi tarbin. Mõtsin, et peaks vetsupaberi kohta kah arvestust pidama hakkama – oleme küll hästi varustatud, suured pakid panipaigas nagu sinulgi, Anu – aga ikkagi oleks vast kasulik mingit kuluülevaadet omada. Lisaks on minulgi see „peaasi et midagi nimekirjast välja ei jääks“ sündroom, kuigi oman oskust ka väga kasina sortimendi korral hakkama saada.
    P.S. VVN, su auto-argument on vägagi mõistlik ja mõistetav.

    ReplyDelete
  6. Mind kah hämmastab, kuidas kõik justkui eeldaks, et kõigil on auto, "no mis probleem see on korraga 2 nädala kogus ära osta".

    Me ise saame paari-kolme päevaste poeskäigulünkadega hakkama tänu sellele, et mul oli juba ammu harjumus osta oma tavalisi toidukaupu ühekaupa tagavaraks, kui nad olid alla hinnatud. Noh, et panen asjadele, mida just täna söömiseks vaja läheb, selle juustupaki või võipaki või majoneesi või õlipudeli või konservi lisaks. Ja meil on üks jahe esik, kus selliseid asju hoida, ilma et peaks külmkappi täitma. Mis on juba iseenesest privileeg.

    Ja ühekaupa just seepärast, et muidu ei tassi ära.

    Kuna ma olin seda asja pikalt harrastanud, siis oli kogunenud teatav kogus purgiube, makarone ja tomatit. Aga isegi selle juures on ikkagi vaja riknevaid varusid täiendada ja käsitsi on korraga väga palju võimatu vedada.

    ReplyDelete
  7. ("tomat" tähendas eelmises kommantaaris purgitomatit.)

    ReplyDelete
  8. Vanasti käisin aeljakotiga jala poes, praktiliselt kunagi polnud muret, et toit külmikus halvaks läheks. Autoga käies kipub tekkima soov soodukalt suur kogus osta. Vahel jääb kuhugi külmkapi nurka varju. Eks ma katsetan koerte peal, kui nood kah pea ära pööravad või mulle etteheitvalt otsa vaatavad tuleb komposti viia. Täna avastasin meeldiva üllatusega, et külmkapis paistis tagasein kätte, nädal pole karantiinikud väljas käinud ainult lapsed tegid ühe treti. Ma isegi ei tea mis see nädal soodukal on :P

    P.S. Ehkki homme öösest kõik eluliselt mitteolulised ettevõtted ja poed Ontarios kinni siis viinapood ja kanepijagamise putka selle alla ei käi. Nagu tervishoiu minister ütles, me ju peame mõtlema ka ühiskonna nõrgemate peale nagu joodikud ja narkarid, et nood raskel ajal jumalapärast doosist ilma ei jääks!

    P.P.S. Teie president plaanib piirangute vähendamist just enne suure nakatumiste laine saabumist. Kas on tegu "väga paha" ajakirjanduse pahatahtliku kuulujutu levitamisega või pani Putin talle selle mõtte pähe???

    ReplyDelete
  9. Jaa, TT, meil siin Oregonis on alko ja kanep kah endiselt saadaval. Ja kui ma täitsa ausalt ütlen, siis las nad olla. On hullemaid asju kui väike mahv raskel ajal. Minu poolest võiks pigem Walmarti relvaosakonnad kinni panna.

    Jaa, Trump kavatseb kahe nädala pärast normaalse elurütmi taastada, või vähemalt taastamisele mõelda. Ei ole seekord "dishonest pressi" väljamõeldis =)
    Ma küll ei kujuta ette, kuidas see tal õnnestub, sest osariikidel on suured õigused. Samas, ta võib sellega väga kõheda situatsiooni tekitada - oletame, et tema lubab, aga osariik keelab, näiteks restorane ja kinosid taasavada jne, ja mõistuseta kodanikud saavad hea argumendi osariigi valitsuse vastu välja astuda, et näe, Trump lubas, aga teie keelate. Oh jah. Isegi minusugusel paadunud optimistil on praegu raske väita, et klaas on pooltäis.

    ReplyDelete
  10. ainus trip, kuhu nüüd minna saab! muidugi peab saadaval olema.

    ReplyDelete
  11. Klaas on alati täis. Oleneb ainult mida just.

    ReplyDelete