Good old stuff



Ameeriklased armastavad vanu asju. Tõenäoliselt seetõttu, et neil (uustulnukatel siis, Kolumbuse-järgsetel) seda va ajalugu napib, ja noh, eks me kõik ihale nimelt seda, mida parasjagu volilt käepärast pole. Sadamalinnas Astorias sattusime väga kobedale antiigipoele, või peaksin ütlema restaureerimiskeskusele? Astorias on hoomatav hulk XIX sajandi puumaju suurepäraselt säilinud, omanikud kannavad nende eest piinlikku hoolt. Mis, nagu te mu eelmisest postitusest lugeda võite, pole teps mitte kergete killast ülesanne. Ookeaniäärses niiskes, jahedavõitu kliimas kipub kõik hallitama, mädanema, lagunema... Pakun, et survepesurite ja niiskustõrjevahendite müüjate äri läheb Astorias enam kui hästi.
Ah jaa, et see pood siis, peatänaval. Igavesti suur ja populaarne, kenasti läbimõeldud väljapanekuga, mitte mingi suvaline kolaladu. Nimeks Vintage Hardware. Müüakse kõiksugust kirbuturu kraami, alates kapinuppudest ja kraanikaussidest lõpetades uste-akendega. Ma ise suuremat sorti vintage sõber pole, aga paar mu Eesti sõpra jällegi on, nii et palun väga, siin on teile mõned pildid.
February 20/2020
“Americans don't have much history so they like things they think are old.”
― Jasmine Warga, Other Words for Home

6 comments:

  1. Aitäh, aitäh...viimane pilt oli kümnesse ;) Eriti see vana VW sinine buss, mis piilus nurga tagant ja silt "Safety first".
    Kui Sa järgmine kord satud ameerika antiigipoe avarustesse - palun jagada pilte, et kodumaal saaks väljamaa ajalugu imetleda ;)
    Mul on üks konkreetne automark, mis küll toodetud Euroopas, ent millegipärast Ameerika mandril müüakse pilte ja silte (neid metallist).

    ReplyDelete
  2. Jaa, VW vanad väikebussid on väga, väga populaarsed siinpool, reisivate (noorte) inimeste hulgas. No ja vanade hipide hulgas muidugi kah. Enamik busse imeliselt tuunitud, nii seest- kui väljastpoolt. Lausa kunstiteosed!

    ReplyDelete
  3. Milline ülimalt mõistliku disainiga kraanikauss! (kui segisti puudumist mitte arvestada)

    ReplyDelete
  4. "Mõistlik" on sobiv epiteet, Morgie. Ma vahel vaatan neid innovatiivse disainiga kraanikausse disainiajakirjades ja vangutan pead. Praktilisusest pole juttugi, peaasi et hästi minimalistlik välja paistaks.

    ReplyDelete
  5. No ma räägin, seebialused. Tundub, et praegune disainitrend pole tükiseebist kuulnudki. Eeldatakse, et igaühel on vannitoas pumppudel seina külge kinnitatud.
    Kui nüüd järgneva postituse teemaga siduda (blogroll), siis ühte blogijat ma üleüldse sellepärast jälgima hakkasingi, et ta blogi lugedes selgus, et inimene kasutab TÜKISEEPI. Tundsin, et olin justkui hingesugulase leidnud =)

    ReplyDelete