Flower power



Pesin ja kuivatasin camperi tarvis soetatud kuldbeezhi flanellvoodipesu vale programmiga, kurat võtaks. Kvaliteetsest materjalist hoolimata oli kuivatist välja võetud kraam puha topiline. Hea tükk aega kulutasin linu ja padjapüüre harjakesega kraapides, tillukesi flanellipallikesi eemaldades. Oh well. Ilmselt on hullemaidki viise külma lumise laupäevase pealelõuna veetmiseks kui soojas workshopis veini rüübates flanelli harjata.

Aga tegelikult ei tulnud ma siia oigama, vaid hoopiski uhkustama. Tõmbasin camperi diivaninurga sadulsepatöödele joone alla: istme- ja seljatoekatted on uuendatud (fotol).  Nüüd, kui asi valmis, vaatan, et polegi justkui teab mis saavutus, aga te ei kujuta ette, milline väljakutse see oli. Mu Bernina pole ju mingi sadulsepamasin, mitmed töövõtted pidin nii-öelda leiutama, et õmblusmasinat mitte ära kurnata. Aga noh, hakkama sain, ning välja kukkus tõesti väga profilt. Katted tegin tõmblukkudega ja puha, et oleks võimalus poroloonpatjadelt maha võtta, pesumasinasse pista.

Ja no vaadake ometi seda mööblikangast, kas pole võrratu? Mulle igatahes meenutab Muhu tekke. Oli teine üsna krõbeda meetri jardihinnaga, õnneks sattusin poodi 50% allahindluse ajal, nii et väga suurt auku rahakotti ei löönudki. Loodetavasti peab riie vapralt aastaid vastu. Ostsin mõningase varuga, tegin ka paar diivanipatja, võib-olla õmblen isegi kohvikannusoojendaja või miskit sarnast, väikekodanlikku. Või tepitud vestikese Lillile :-)

PS. Ma pole unustanud lubadust positada 'before and after' fotosid camperi interjöörist. Veel pisut kannatust! 
November 30/2019
“No violence, gentlemen — no violence, I beg of you! Consider the furniture!” ― Arthur Conan Doyle, The Adventure of the Mazarin Stone

6 comments:

  1. Koos päikeselaikudega on täiesti muhu (saartel käimine seostub ikka suve ja päikesega). Väääga lahe ja puhkuselainele viiv kangas.

    ReplyDelete
  2. Ahh, ilus!!! Juba ootan enne-pärast postitust.

    ReplyDelete
  3. Väga põnev riie tõesti.
    Aga palun ütle, mis erikohtlemist flanell siis vajab? Ostsin just eile oma elu esimese flanellist tekikoti ja kavatsesin seda südamerahuga tavapesuna kohelda.

    ReplyDelete
  4. A, see päikeselaigu-tähelepanek on nii tore =)
    Kuigi pildil on talvised ja külmad päikeselaigud, -10°C oli pildistamise ajal.

    ReplyDelete
  5. Ritsik, minu pesujuhis ütles, et flanell-voodipesu pesta jaheda veega, peenpesu programmiga, ja kuivatada madalal temperatuuril. Mina, ullike, pesin nagu oma puuvillaseid voodilinu, kuuma veega, ja kuivati uhas 40 minutit maksimumkuumusel.
    Life is tough, but it's tougher if you're stupid...

    ReplyDelete
  6. Väga kaunis! Suur töö paistab välja küll, ma olen ka mööblil kangast vahetanud (küll väiksemas mahus), tean mis töö see on :)

    ReplyDelete