KAUAI TURISTIDE VÄLIMÄÄRAJA, osa 3: EUROOPLASED.
Hawaii saared on suurelt osalt ameeriklaste turismi-meka, kuid Vana Mandri asukaid olen siin Kauail kah kohanud. Eurooplase tunneb ära eelkõige muidugi keele järgi. Prantslased ja hollandlased on ülekaalus, sekka mõni sakslane või skandinaavlane. Või venelane. Eurooplasi iseloomustab fakt, et söögikohtades toimetavad nad noa ja kahvliga, erinevalt ameeriklastest, kes ainult kahvlit kasutavad. Joogiks tellib eurooplane reeglina veini, ameeriklased seevastu õlut. Eurooplane kipub teenindajate suhtes reserveeritum olema kui ameeriklane, väga ei naerata, pikemat vestlust ei algata. Laudkond omavahel on aga tihtipeale vägagi emotsionaalne ja valjuhäälne, no umbes nagu Ühendriikidest pärit turistid Euroopas.

Rannas eristab eurooplast kehakatete kasinus. Ega ülejäänutelgi seal väga palju riideid seljas ole, aga kui mõni naisterahvas rindu välgutab, on tõenäoliselt tegemist eurooplasega. Mehed ei jää sugugi alla. Olen paari auväärses eas prantsuse härrasmeest nägema juhtunud  – pisemat kasvu, kuivetunud, tumepruuniks päevitunud, kasinasti peopesasuurune riidetükk meheau varjamas. Esmamulje on, et riidetükki hoiab üleval ei miski muu kui püha vaim, lähemal vaatlusel aga selgub, et kannikate vahel ja puusadel jookseb niitpeenike pael. Mitte et ma väga lähedalt vaadanud oleks, aga no paela igatahes tuvastasin. Erinevalt prantsuse musjöödest kannab kogu ülejäänud rannas viibiv meessugu (vormis surfaritest vormitute pereisadeni) boardshortse.

Eurooplane on asjatundlik ja hinnatud klient peentes, kõrge hinnaklassiga juveelipoodides ja kunstigaleriides. Suuremad ostud (raamitud tööd, keraamika, klaas) toimetatakse teispoole maakera muidugimõista postiga. Euroopa daamid löövad end õhtuseks väljaminekuks rohkem üles kui nende ameerika suguõed.  Siinkohal minu poolt punkt esimestele. Mõned naised eksponeerivad kadestamisväärset troopikagarderoobi - stiilset, samas mitte liig peenutsevat. Prantslannad?

Eurooplased on Kauaile saabudes stressis. Me sattusime Lihue lennujaamas kahele sihukesele fruktile, et. Meesterahvad. Üks üritas keerleval pagasilindil oma kohvrit tuvastada, loopides need, mida omaks ei pidanud, suvaliselt lindile tagasi. Ei vähimatki austust kaaskodanike vara vastu. Teine käitus mingit muud moodi nõmedalt, ma ei viitsi isegi enam mäletada. Mõlemad kõnelesid (vist) flaami keelt. Loodetavasti on nad saarelt lahkudes oma stressi kuhugile lainetesse või dzhunglisse ära kaotanud.

Kauai turistide välimääraja, osa 1: JOOKSJAD
Kauai turistide välimääraja, osa 2: PAARID
Kauai turistide välimääraja, osa 4: INSTABEIBED
Kauai turistide välimääraja, osa 5: ANTIBES'I KOLM PAKSU NAIST
Kauai turistide välimääraja, osa 6: UKSEPAUGUTAJAD
October 12/2013
Foto: Paul 

“When we told our guide that we didn't want to go to all the tourist places he took us instead to the places where they take tourists who say that they don't want to go to tourist places. These places are, of course, full of tourists.”― Douglas Adams, Last Chance to See