BUBBLES & CO.
Olete kunagi proovinud suurevõitu aiatiigist kahvaga kuldkalu püüda? Ei? Noh, mina ka polnud. Mõtlesin, et asi see püüda pole, ja kuulutasin kalaprobleemi tekkides küla peal välja Goldfish Giveaway, tuldagu muudkui järele.  Esimene soovija lubas täna hommikul ämbriga kohal olla. Ega midagi, eile pealelõunal täitsin suure plastanuma tiigiveega, tõin garaazhist tööriista, käärisin käised ja püksisääred üles ning asusin asja juurde. Paar tundi ja paarkümmend vägevat vandesõna hiljem avanes anumas fotodel näha olev vaatepilt. Minu võit!!

Alumisel fotol näevad kuldkalabeebid, need oranzhid, väga porgandite moodi välja, kas pole. Suuremad on 4-5 cm pikkused. Pruuni värvi isendid on kah muide kuldkalad. Aga see oranzhi-mustalaiguline naljatilk – see on Bubbles (Pauli pandud nimi). Temaga on omaette lugu. Ta nimelt anti meile PetSmartist kogemata kaasa, kui kevadel kalu ostsime ja nad kõik veel väga pisikesed olid. Bubbles on miskit peenemat kuldkala-sorti kui me ülejäänud tiigielanikud. Veidra, ümmarguse kehaga, kolmeharulise sabaga. Ja kujutage ette, teised kalad hakkasid teda kiusama. Mitte see uus põlvkond, kellega ta transpordianumas koos on, vaid need isendid, kellega koos Bubbles PetSmartist meile kolis. Mkmm, ma ei tee nalja. Kuldkalad võivad väga agressiivsed olla. Googeldage.

Ühesõnaga, vaene Bubbles talus jälitamist, togimist, kambakaid pealtnäha kannatlikult terve suve. Ega mina ju ka ei tea, võib-olla ta isegi nautis kõrgendatud tähelepanu. Aga seda oli väga kurb kaldalt vaadata, mistap elab Bubbles nüüd naabrite juures. Neil on veidi väiksem tiik kui meil, aga sügavam, uhke veetaimestikuga. Naabrinaine ütles, et ma võin Bubbles'ile iga kell külla tulla. Lubas kohvi pakkuda. Mulle muidugi, mitte Bubbles'ile. 
September 13/2018
“I can't moan about any of it. I had a great time in the goldfish bowl.” ― Robert Plant